Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα καθαρίσετε φυσικά τις αρτηρίες σας αποτρέποντας την εμφάνιση της επικίνδυνης αθηρωματικής πλάκας;



Η αρτηριοσκλήρυνση ή αθηρωμάτωση είναι εκφυλιστική πάθηση των μεγάλου και μεσαίου μεγέθους αρτηριών, η οποία προσβάλλει μεγάλες αλλά και μικρές ηλικίες.

Προκαλείται λόγω δημιουργίας μιας πλάκας, του λεγόμενου αθηρώματος, στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων. Επομένως, με τον καθαρισμό στις αρτηρίες και τις φλέβες σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.

Φυσικές Θεραπείες

Η διατροφή ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν αποφράξεις στις αρτηρίες σας, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τροφές που βοηθούν να καθαρίσετε τις αρτηρίες και τις φλέβες σας και συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.

Σύμφωνα με έρευνες, η αρτηριοσκλήρυνση είναι μία από τις ασθένειες που προκαλεί τους περισσότερους θανάτους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Αυτή η ασθένεια είναι πολύ σοβαρή επειδή αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλεί λοίμωξη κοκ. Εκτός από την αρτηριοσκλήρυνση, τα άτομα με φραγμένες τις αρτηρίες και τις φλέβες τείνουν να υποφέρουν από υπέρταση και καρδιακή νόσο.

Δεδομένου ότι η διατροφή σας είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος της πρόληψης σε όλες τις προαναφερθείσες ασθένειες, παρακάτω θα σας δείξουμε 10 τροφές που μπορείτε να φάτε για να καθαρίστε τις αρτηρίες και τις φλέβες σας.


Σκόρδο

Το σκόρδο είναι το νούμερο ένα, όταν πρόκειται για τρόφιμα που προάγουν τον καθαρισμό των αρτηριών, διότι έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και αύξηση της καλής χοληστερόλης. Βελτιώνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης.


Βρώμη

Συστήνουμε ιδιαίτερα αυτήν την τροφή, ως μέρος του πρωινού σας, διότι, εκτός από την προώθηση της καλής πέψης, σας δίνει ενέργεια όλη την ημέρα. Μερικά από τα θαυμάσια οφέλη από την κατανάλωση βρώμης περιλαμβάνουν τη μείωση της χοληστερόλης και της ικανότητάς της να κολλά στα τοιχώματα των αρτηριών, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και άλλα καρδιακά προβλήματα.

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται πηκτίνη η οποία, σύμφωνα με την Liz Applegate, Ph. D., διευθύντρια του τμήματος Αθλητικής Διατροφής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, είναι μια ίνα που ενώνεται με τη χοληστερόλη. Επιπλέον, τα μήλα έχουν φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να μειώσουν την πιθανότητά σας να υποφέρετε από προβλήματα στην καρδιά μέχρι και 50%.


Ψάρι

Τα λιπαρά ψάρια είναι μια μεγάλη πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, επίσης γνωστά και ως «καλά λιπαρά», τα οποία χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά και να ξεμπλοκάρει τις αρτηρίες. Τα καλύτερα ψάρια για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι: ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος, η πέστροφα, η ρέγκα και οι σαρδέλες.

Κουρκουμάς

Ένα από τα κύρια συστατικά του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, στοιχείο το οποίο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα ως προστάτης της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι, χάρη σε αυτό το στοιχείο, ο κουρκουμάς μπορεί να αποτρέψει τις αρτηριακές βλάβες που συνδέονται συνήθως με την απόφραξη των αρτηριών.


Σπανάκι

Αυτό το πράσινο λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης και έτσι να αποφύγετε προβλήματα όπως η αρτηριοσκλήρυνση.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης καταπληκτικοί στο να βοηθήσουν το σώμα σας στην πρόληψη της απόφραξης των αρτηριών, καθώς και να τονώσουν τη διαδικασία καθαρισμού στις φλέβες σας. Αυτές οι καλές ιδιότητες είναι αποτέλεσμα της περιεκτικότητάς τους σε μονοακόρεστα λιπαρά, καθώς και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα καρύδια, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αρτηριακή υγεία. Μερικά από τα καλύτερα είδη ξηρών καρπών είναι: τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια.


Ελαιόλαδο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει ένα ευρύ φάσμα από ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας και ανάμεσά τους είναι η ικανότητά του να αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις. Αυτό το προϊόν είναι ένα μονοακόρεστο λίπος το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να οξειδωθεί, ιδιότητα η οποία εμποδίζει τη χοληστερόλη από το να προσκολληθεί στα τοιχώματα των αρτηριών σας.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια σημαντική πηγή λυκοπενίου, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που εμποδίζει την κακή χοληστερόλη από το να προσκολληθεί στα τοιχώματα των αρτηριών. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση ντομάτας καθημερινά μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο δημιουργίας πλακών στο εσωτερικό των αρτηριών σας.


Χυμός ροδιού

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο χυμός ροδιού έχει τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών σε σχέση με άλλους χυμούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του βατόμουρου, του μύρτιλλου και του πορτοκαλιού. Χάρη σε αυτή την ιδιότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε αρουραίους, ο χυμός ροδιού έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ καλός στη θεραπεία των κατεστραμμένων ή προβληματικών αρτηριών, ασθένεια γνωστή ως αρτηριοσκλήρυνση.

Πηγές: meygeia.gr, wikipedia.org
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια