Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γρηγόρης Γερακαράκος: Τι σημαίνει για τους ένστολους η νέα απόφαση του ΣτΕ

Χαριστική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος την απόφαση της τριμερούς του ΣτΕ να δώσει οκτώ μήνες χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις
αποφάσεις που αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει σε όλη τη θητεία της.

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα του Armyvoice.gr για την απόφαση του ΣτΕ, ο Γρηγόρης Γερακαράκος μας λέει τι σημαίνει για τους ένστολους αυτή η απόφαση και τι έχουν να περιμένουν στο μέλλον.
Ας σημειωθεί βέβαια, ότι το περιθώριο των οκτώ μηνών που δίνεται για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, συμπίπτει χρονικά με την φημολογία για επικείμενες εκλογές το φθινόπωρο, κάτι που αξίζει να υπογραμμιστεί, καθώς αυτό θα σημαίνει ότι η υλοποίηση των αποφάσεων θα μετατεθεί για την επόμενη κυβέρνηση.
Παράλληλα ο κ. Γερακαράκος τονίζει ότι τα Σώματα Ασφαλείας έχουν ήδη προσβάλει στο ΣτΕ το νέο ειδικό μισθολόγιο που ψηφίστηκε πέρυσι (κάτι που δεν έχουν κάνει οι Ένοπλες Δυνάμεις) και περιμένουν μια ακόμα απόφαση που θα κρίνει αντισυνταγματικό και αυτό το νόμο.
Δημοσιογράφος: Πώς σχολιάζετε τη νέα απόφαση του ΣτΕ

Γερακαράκος: Για άλλη μια φορά μας δικαιώνει. Αυτά για τα οποία φωνάζουμε, έρχεται το ΣτΕ να τα επιβεβαιώσει. Οτι δηλαδή με το νέο μισθολόγιο που κατέθεσε η κυβέρνηση χωρίς διαβούλευση, ακόμα μια φορά θα βγει αντισυνταγματικό. Αυτή στην ουσία λέει η τριμερής επιτροπή του ΣτΕ, ότι δηλαδή στην ουσία η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Και φυσικά το ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωθεί με ένα υπέρογκο ποσό χρηματικό.

Από εκεί και πέρα, έχουμε κάνει προσφυγή κατά του νέου μισθολογίου για την οποία περιμένουμε απόφαση.


Δημοσιογράφος: Δίνει όμως για πρώτη φορά παράταση..

Γερακαράκος:   Ναι δίνει παράταση για να προσαρμοστεί. Όλες οι τριμερείς δίνουν παρατάσεις, αλλά ποτέ δεν είχαμε δει παράταση οκτώ μηνών. Οι παρατάσεις που συνήθως δίνουν είναι στους δυο, άντε το πολύ τρεις μήνες.

Δημοσιογράφος: Τη θεωρείτε χαριστική:

Γερακαράκος: Ναι τη θεωρώ ότι το Στε δίνει χαριστικά στην κυβέρνηση την παράταση πάνω από αυτό που συνηθίζει να δίνει σε τέτοιες αποφάσεις. Δίνει δηλαδή διπλάσιο, κοντά στον τριπλάσιο χρόνο.

πηγή: armyvoice

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια