Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πλοίο φάντασμα της Λακωνίας που μαγεύει τους επισκέπτες! Όλη η άγνωστη ιστορία του



Αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της περιοχής του Γυθείου στη Λακωνία.

Το ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος» βρίσκεται εκεί από το Δεκέμβριο του 1981...

Αρχικά, πολλά είχαν ακουστεί για το τι ακριβώς είχε συμβεί στο πλοίο. Κάποιοι μιλούν για παράνομο τσιγαράδικο, άλλοι για λαθρεμπόριο μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο ευφάνταστοι που έκαναν λόγο για πλοίο-φάντασμα αγνώστου ιδιοκτησίας.

Τελικά, αυτό που ισχύει είναι πως το μήκους 67 μέτρων καράβι μετατράπηκε σε πλοίο-φάντασμα, αφού εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του.


Το μικρό φορτηγό «Δημήτριος» βρίσκεται προσαραγμένο σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το Γύθειο, στην παραλία της Σελινίτσας (περιοχή Βαλτάκι, στο δήμο Ευρώτα) από τις 23 Δεκεμβρίου 1981.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το φορτηγό «Δημήτριος» εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του, καθώς οικονομικά προβλήματα της εταιρείας τους, αλλά και μηχανικές βλάβες στο πλοίο, το ανάγκασαν να ακινητοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Επίτιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Χρήστο Ντούνη, το πλοίο ήταν να δέσει στο λιμάνι του Γυθείου στις 4 Δεκεμβρίου 1980, ευρισκόμενο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή ο καπετάνιος του είχε ανάγκη να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο λόγω σοβαρής ασθένειας.

Μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου, προέκυψαν οικονομικά προβλήματα με το πλήρωμα καθώς και διάφορα προβλήματα με τον κινητήρα, σε συνδυασμό με ασφαλιστικά μέτρα που επιβάλλονταν από διάφορους δανειστές. Το πλήρωμα στη συνέχεια απολύθηκε και το πλοίο έμεινε αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Γυθείου, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 1981, όταν και κηρύχθηκε επικίνδυνο για την ασφάλεια του χώρου.


Το πλοίο αποκολλήθηκε από τη θέση του και παρασύρθηκε προς τη θάλασσα πολλές φορές στο παρελθόν πριν προσαράξει στην τρέχουσα θέση του στην παραλία Βαλτάκι. Το πλοίο παραμένει εγκαταλελειμμένο και δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια για να ανασυρθεί....

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις εντυπωσιακές εικόνες από drone του πλοίου «Δημήτριος»:


Πηγές: newsit.gr, mixanitouxronou.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια