Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σενάρια ανασχηματισμού, αλλαγής Τόσκα και ... μίνι κρίσεων στην ΕΛΑΣ!!!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των πολιτικών συντακτών, αύριο κληρώνει... υπουργικός ανασχηματισμός. Τί όμως μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για την ΕΛΑΣ στην περίπτωση μάλιστα που
υπάρξει απομάκρυνση από την Κατεχάκη του κ. Τόσκα, όπως τουλάχιστον αναφέρεται ότι επιδιώκει μετά μανίας το ... αχτίφ των ένστολων του ΣΥΡΙΖΑ;

Πριν έρθουμε όμως στο αύριο, ας δούμε τί συνέβη χθες. Το αχτίφ, ή οι λομπίστες από το φουαγιέ των ένστολων του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε ότι πέτυχαν στο παρά 5 τη μη αποστράτευση του υπαρχηγού κ. Άρη Ανδρικόπουλου. Ακριβώς 5 ώρες πριν από την τελική κρίση του ανώτατου συμβουλίου, υπό τον κ. αρχηγό και 2 αντιστράτηγους του στρατού, οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι οι λομπίστες -κατά τον αριστερο "ρεφορμιστικό" νεολογισμό- της Κουμουνδούρου, πήγαν σύσσωμοι στο Μαξίμου και απείλησαν με μαζική αποχώρηση από το κόμμα στην περίπτωση αποστράτευσης του υπαρχηγού. Έτσι, κλήθηκαν αξημέρωτα Τόσκας και Τσουβάλας στο Μαξίμου, όπου τους κατέστη γνωστή το πάγωμα της ιεραρχικής μεταρρύθμισης, πλην Αντώνη Μπάκα.

Υπήρχε σχέδιο; Υπήρχε στόχευση; Γιατί άραγε να παραμείνει στην ενέργεια ένας υπαρχηγός που ο κ. υπουργός πρότεινε την έξωση του και αποδέχτηκε ο πρωθυπουργός; Απ' ότι φαίνεται ναι. υπήρχαν και τα δύο. Και κατά πως φαίνεται και τα δύο (στόχευση και σκοπιμότητα) απέβλεπαν στον διαφαινόμενο σε εγγύς χρόνος ανασχηματισμό.

Οι πληροφορίες λοιπόν σημειώνουν πως για τον κ. Τόσκα που επέλεξε Τσουβάλα προκαλώντας σε βάρος του την άγρια μήνη των κουμουνδουρίστας, υπάρχουν πληροφορίες για μετακίνηση και παραλαβή άλλου υπουργικού χαρτοφυλακίου. Σ' αυτή την περίπτωση και ανεξαρτήτως όποιου συριζαίου ή ανελίστα ή από κοινού αναληφθεί η διακυβέρνηση των σωμάτων ασφαλείας, μια από τις πρώτες αναμενόμενες επιλογές είναι η διατύπωση προς τον κ. αρχηγό της αδυναμίας για καλή μεταξύ τους συνεργασίας. Σ' αυτή την περίπτωση ο κ. αρχηγός, λόγω ήθους, κύρους και αξιοπρέπειας, θεωρείται ως εκ των ων ουκ άνευ αυτονόητο, ότι θα υποβάλει παραίτηση ανοίγοντας τον δρόμο για τον 6ο όροφο του κ. Ανδρικόπουλου, παρά την πολύ πρόσφατη ανανέωση της εντολής για συν ένα χρόνο με τη βούλα του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια, θ' ακολουθήσουν μίνι κρίσεις με τακτικές αλλεπάλληλες προαγωγές και αναπληρώσεις.

Σενάριο ή αποκυήματα φαντασίας; Μένει ν' αποδειχτεί.



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια