Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΜΕΤ

Διαβάστε τη στήλη Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΜΕΤ από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΤους τελευταίους δύο μήνες είχαμε δυστυχώς  τρία περιστατικά που
είχαν σαν θλιβερό απολογισμό 17 συνολικά  τραυματίες συναδέλφους από την Υπηρεσία μας.

Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί ότι κάτι τέτοιο είναι στα πλαίσια των καθηκόντων μας εάν όλοι αυτοί οι τραυματισμοί δεν οφείλονταν αποκλειστικά και μόνο σε κακό σχεδιασμό και από την προσπάθεια κάποιων ανώτατων αξιωματικών να χειριστούν με πολιτικό τρόπο και να απορροφήσουν εις βάρος μας την δικαιολογημένη οργή κοινωνικών ομάδων.

Λέμε για πολιτική διαχείριση γιατί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαίο το γεγονός ότι και στα τρία περιστατικά η ηγεσία της ΓΑΔΑ επιχείρησε προφανέστατα  να μην εμφανίσει διμοιρίες ΥΑΤ, αφήνοντας μέσω απαράδεκτων εντολών τις εμπλεκόμενες ΔΙΜΕΤ να μετατραπούν σε σάκους του μποξ οργισμένων διαδηλωτών.

  Στην περίπτωση των επεισοδίων του Ειρηνοδικείου αναρωτιόμαστε ποιος ιθύνων νους αποφάσισε ότι οι  φραγμοί για τον αποκλεισμό των διαδηλωτών έπρεπε να γίνουν εντός του κτιρίου και στην συνέχεια επέβαλε μέσω εντολών την επί τριανταπέντε λεπτά παθητική στάση των ανδρών των διμοιριών, οι οποίοι δέχονταν σφοδρές επιθέσεις με ότι μέσο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τραυματισμό έξι συναδέλφων και την αναγκαστική χρήση ήπιων δακρυγόνων από τις διμοιρίες προκειμένου οι τραυματίες να μην είναι πολλοί περισσότεροι.

Άμεσα κάποιοι από εμάς επικοινωνήσαμε με τους συναδέλφους μας που μετέβησαν στο νοσοκομείο, δηλώνοντας την πλήρη στήριξη της Ένωσής μας σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια επιθυμούσαν.

Όλα τα ανωτέρω μας ώθησαν στην από κοινού κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς της Ένωσης Αθηνών και των τραυματιών, κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο.

Οι ενέργειές μας αυτές πίεσαν για επανεξέταση του σχεδιασμού των μέτρων στις επόμενες ανάλογες διαμαρτυρίες προς αποφυγή άλλων τραυματισμών συναδέλφων.

Στο περιστατικό του Υπουργείου Εργασίας ο ίδιος «ιθύνων νους» φρόντισε να εγκλωβίσει μια διμοιρία δέκα ατόμων με τέτοιο τρόπο που η διαφυγή της να είναι αδύνατη, τη στιγμή που η πλησιέστερη  διμοιρία που θα μπορούσε να την ενισχύσει παρέμενε με εντολή στην πλατεία Ομονοίας.

Απόρροια των ανωτέρω ήταν ο τραυματισμός πέντε συναδέλφων και η τραγική εικόνα του αστυνομικού με το ανοιγμένο κεφάλι.

Κάποιοι προφανώς επέλεξαν να εκτονώσουν την οργή σκληροπυρηνικών διαδηλωτών πάνω σε αστυνομικούς αντί για το Υπουργείο.

Η Ένωσή μας ακολούθησε και σε αυτή την περίπτωση  την ιδία νομική διαδικασία μαζί με τους τραυματίες συναδέλφους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την επόμενη φορά να αναγκαστεί το Κέντρο Επιχειρήσεων να αποσύρει εγκαίρως την διμοιρία μέσα από την στοά και ο όχλος να ξεσπάσει στις τζαμαρίες και στις πόρτες του Υπουργείου, αντί στα κεφάλια αστυνομικών.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην προνοητικότητα του διμοιρίτη ο οποίος απαίτησε από το κέντρο σαφείς οδηγίες, στερώντας από κάποιους την δυνατότητα διφορούμενων εντολών.

Στο περιστατικό στα σκαλάκια της Βουλής που είχαμε τις τραγικές εικόνες να βλέπουμε πεσμένο συνάδελφό μας να χτυπιέται για αρκετό χρονικό διάστημα από τους διαδηλωτές, με θλιβερό απολογισμός άλλων πέντε τραυματιών. Προκάλεσε αρνητική εντύπωση ότι δεν δόθηκε ποτέ εντολή στην διμοιρία ΥΑΤ να ενεργήσει.

Εάν δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία Αστυφύλακας της ΔΙΜΕΤ να προβεί σε ρίψη δακρυγόνου προκειμένου να απεγκλωβίσει τον διμοιρίτη του που είχε εγκλωβιστεί από τον όχλο, δεν θέλουμε να φανταστούμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Το εξοργιστικό σε αυτό το γεγονός είναι ότι στην στιγμή που ο τραυματίας Υπαστυνόμος μεταφερόταν με άλλους συναδέλφους στο νοσοκομείο, ανώτατοι αξιωματικοί επικοινώνησαν μαζί του ζητώντας του ευθύνες για την ρίψη δακρυγόνου!!!

Το οξύμωρο είναι ότι ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις και παρεμβάσεις του Προέδρου της Ένωσής μας προς την ηγεσία της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου, οι ίδιοι Αξιωματικοί την επόμενη μέρα μοίραζαν συγχαρητήρια και πρότειναν την επιβράβευση του ανωτέρω Αστυφύλακα, ενώ δόθηκε εντολή στην αμέσως επόμενη συγκέντρωση στο ίδιο σημείο η ΥΜΕΤ να εφοδιαστεί με φυσούνες, κάτι που αποτελούσε πάγιο χρόνιο αίτημά μας.

Είναι αυτονόητο και στην περίπτωση των τραυματιών ότι η Ένωσή μας θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε περαιτέρω νομική ενέργεια επιθυμούν.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε απέναντι στις αυθαιρεσίες εις βάρος μας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση στο προσωπικό της Υπηρεσίας ότι σε όλους αυτούς τους τραυματισμούς δεν φρόντισε κάνεις από την Ηγεσία να μεταβεί στο νοσοκομείο. Μάλλον για αυτούς είμαστε αναλώσιμοι.

Η απόφαση για το επίδομα της Δ.Α.Ε. θα αποφασιστεί μέχρι 31/3/2018, εκτός εάν δοθεί και άλλη παράταση.    

Για τα οχήματα το έχουμε γράψει πάμπολλες φορές, καμία εξέλιξη δεν βλέπουμε.

Ύστερα από έντονη πίεση προς την ηγεσία της ΓΑΔΑ, καταφέραμε να εξορθολογήσουμε, έστω και για τις ημέρες των εορτών, τις απαιτήσεις της Υπηρεσίας μας και μέσω κάποιων διμοιριακών, να εξασφαλιστεί η χορήγηση των ρεπό.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε τα ασανσέρ της έδρας να λειτουργούν ταυτόχρονα; Μάλλον δύσκολα.

Κλείνοντας, απαιτούμε από την Ηγεσία της Υ.ΜΕ.Τ. να προβεί στην αλλαγή του δόγματος που έχει περάσει στο προσωπικό της Υ.ΜΕ.Τ. να μην ενεργεί όπου υπάρχει διμοιρία Υ.Α.Τ., καθώς είναι πασιφανές ότι κάποιοι επιθυμούν την ΥΑΤ να έχει διακοσμητικό ρόλο. Αυτό το γράφουμε προς αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών, γιατί έχουμε καταντήσει να πηγαίνουμε πιο συχνά στο νοσοκομείο παρά για εκτέλεση υπηρεσίας.

Επιμέλεια:
ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια