Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια είναι τα συστατικά μιας οδοντόκρεμας; Είναι επικίνδυνα για την υγεία μας;



Για να διατηρούμε τα δόντια μας υγιή και γερά, χρησιμοποιούμε καθημερινά για το λόγο αυτό οδοντόκρεμες.

Αυτό, όμως, που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δεν είναι όλες οι οδοντόκρεμες καλές για την υγεία μας. Θα λέγαμε πως οι περισσότερες εγκυμονούν πραγματικούς κινδύνους μιας και μέσα στην πάστα τους, συνυπάρχουν επικίνδυνα χημικά υλικά.

Θα παραθέσουμε μερικά από αυτά γνωστοποιώντας την πραγματική τους φύση και αφήνοντας στους καταναλωτές την επιλογή για το αν θέλουν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν ή όχι.

Τι περιέχει, λοιπόν, μια οδοντόκρεμα;

1. Γλυκερίνη

Αν και είναι ακίνδυνη σε γενικές γραμμές, η γλυκερίνη δημιουργεί ένα φιλμ επάνω στα δόντια μας, το οποίο δεν τα αφήνει να αναδομηθούν φυσιολογικά.

2. SLS (Sodium Laurel Sulfate)

Είναι τα τασιενεργά που έχουν μέσα οι οδοντόκρεμες ώστε να καθαρίζουν τα δόντια. Τα συγκεκριμένα είναι μόνο για χρήση που επακολουθεί πολύ καλό ξέβγαλμα. Επίσης, η χρήση τους έχει συνδεθεί με καρκίνους του στόματος. Ξεβγάζετε καλά τα δόντια σας;

3. Triclosan

Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε που το έχετε δει, να σας λύσουμε την απορία. Ναι, πρόκειται για το γνωστό εντομοκτόνο και ναι, βρίσκεται μέσα σε κάθε κοινή οδοντόκρεμα του εμπορίου… σε ποσότητα ασφαλείας βέβαια! Θεωρείται όμως υπεύθυνο για τα αυξημένα επίπεδα αλλεργίας που έχουν τα παιδιά, καθώς και για άλλες παθήσεις όπως ορμονικές διαταραχές, καρκίνο του δέρματος και μυοπάθειες… όταν δεν έρχεται σε επαφή με το χλώριο δημιουργεί το χλωροφόρμιο!


4. Φθόριο (fluoride)

Ένας ακόμα μύθος έχει καταρριφθεί και αυτός είναι ότι το φθόριο καταπολεμά την τερηδόνα. Ποτέ δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα πρόκειται για υποπροϊόν του αλουμινίου, ιδιαίτερα τοξικό -σε βαθμό δηλητηρίασης- και χρησιμοποιείται στην ίδια μορφή, ως ποντικοφάρμακο και ως βιομηχανικό εντομοκτόνο. Λιγότερη ποσότητα από αυτή των 3 γραμμαρίων, μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα υγιή άντρα… Τι δουλειά άραγε να έχει στην οδοντόκρεμά μας;

5. Οξείδιο του τιτανίου

Χρησιμοποιείται ως λευκαντικό… Δεν το θέσαμε σωστά. Το οξείδιο τιτανίου χρησιμοποιείται ως λευκό χρώμα στη βιομηχανία των χρωμάτων. Οπότε, δεν λειτουργεί ως λευκαντικό, απλά προσθέτει λίγη ασπράδα στα δόντια σας έτσι ώστε να νομίζετε πως τα καθαρίσατε καλά και γι’ αυτό λάμπουν! Σιγά σιγά το οξείδιο του τιτανίου «ξεβάφει» και το καταπίνετε, προσθέτοντας λίγη λευκότητα και στα σπλάχνα σας!

6. Αλλαντοΐνη

Α, να και κάτι καλό. Η αλλαντοΐνη χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει από τους ερεθισμούς, τα καψίματα και τις φλεγμονές από τα παραπάνω χημικά προϊόντα.


Πηγή: enallaktikidrasi.com
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια