Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Παπαστράτος Στο Κυνήγι Των Τσιγαράδικων! Χείρα Βοηθείας Στο Λιμενικό

Με πέντε υπερσύγχρονα άκαμπτα φουσκωτά σκάφη, κόστους 2,4 εκατ. ευρώ, που θα οργώνουν, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για πάταξη του λαθρεμπορίου και των φαινομένων εγκληματικότητας, το
Αιγαίο το Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος, αναμένεται να εξοπλιστεί μέσα στο 2018 το Λιμενικό Σώμα.
Τα φουσκωτά είναι… γεγονός μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης δωρεάς από την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.





Η εν λόγω δωρεά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που διεξήγαγε η Philip Morris International με κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίων του Αρχηγείου του Σώματος. Τα σκάφη θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και θα παραδοθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από τη διοίκηση της καπνοβιομηχανίας στο Λιμενικό.
Οι δηλώσεις μετά τη δωρεά για τα σκάφη
«Είμαστε σήμερα εδώ για αναγνώριση της προσπάθειας του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου Ναυτιλίας στην καταδίωξη του εγκλήματος που αναφέρεται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, ναρκωτικών και όπλων. Έπειτα από συνεχείς προσπάθειες για την καλύτερη αναδιάταξη των δυνάμεων του Λιμενικού που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα είναι απτά. Όλοι κατανοούμε για πιο χώρο μιλάμε και πόσα επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτούς τους τρεις τομείς της εγκληματικότητας, καθώς βρίσκονται πίσω από το νόμο και δεν διστάζουν να φθάσουν και στο έγκλημα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π.Κουρουμπλής και ευχαρίστησε την εταιρεία για τη συγκεκριμένη δωρεά που θα βοηθήσει όπως είπε το ϊμενικό στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.
Το υπουργείο Ναυτιλίας μαζί με το Λιμενικό έχει κηρύξει «έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά των εγκληματικών πράξεων και όλοι ξέρουν με τι συμφέροντα συγκρουόμαστε», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.
«Όταν είσαι αποφασισμένος και δεν είσαι ευάλωτος τα αποτελέσματα είναι απτά», προσέθεσε ο υπουργός και μίλησε για αυξημένη ικανότητα στο Λιμενικό αναφορικά με τον περιορισμό των εγκληματικών φαινομένων, σημειώνοντας ότι αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση και υπηρεσιακή συνείδηση.
«Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό στο έργο του Λιμενικού Σώματος. Αγαπώ και εγώ τη θάλασσα πολύ και ταξιδεύω» δήλωσε από την πλευρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» Χρήστος Χαρπαντίδης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί πολύ το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.
Στο επίκεντρο η πάταξη του λαθρεμπορίου
«Το 2016 σύμφωνα με ανεξάρτητη ευρωπαϊκή έρευνα της kpmg οι απώλειες των δημοσίων εσόδων από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων ήταν στα επίπεδα των 600 εκατ. ευρώ», είπε συμπληρώνοντας ότι ένα στα πέντε τσιγάρα που καταναλώνονται στην Ελλάδα σήμερα είναι παράνομα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη σε κατανάλωση παράνομων καπνικών προϊόντων.
Ο κ. Χαρπαντίδης τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα της λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού είναι μεγάλο και πολυδιάστατο καθώς από αυτό χάνονται και δουλειές. «Τα τσιγάρα είναι βασικό κομμάτι του τζίρου των περιπτέρων και η απώλεια αυτού του εσόδου έχει κάνει πάνω από το 1/3 των περιπτέρων να έχουν κλείσει από το ξεκίνημα της κρίσης έως σήμερα», σημείωσε.
Τέλος, αναφερόμενος στη δωρεά προς το Λιμενικό Σώμα είπε πως για τα στελέχη της εταιρείας του «σπουδαία επιχείρηση δεν είναι αυτή που έχει σπουδαία αποτελέσματα αλλά αυτή που βρίσκει τρόπους να επιστρέφει στην κοινωνία όσα περισσότερα μπορεί».
Σημειώνεται, ότι το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην πορεία των χρόνων έχει αλλάξει μορφή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης δίωξης του Λιμενικού, κατά την τετραετία 2013-2017 στοιχειοθετήθηκαν συνολικά 201 υποθέσεις που αφορούσαν διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 377 εμπλεκόμενα άτομα και κατασχέθηκαν 26.614.469 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 1.407.531 γραμμάρια καπνού, 99 χερσαία μέσα και 12 πλωτά, με το σύνοδο των διαφυγόντων δασμών να ανέρχεται σε 95.750.179 εκατομμύρια ευρώ.
crashonline.gr   
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια