Δάνεια στρατιωτικών: Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά με νομοθετική ρύθμιση

Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για την εξαγορά των δανείων των στελεχών και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προανήγγειλε ο υπουργός
Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε ως αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο για τροποποίηση της νομοθεσίας για τα «κόκκινα δάνεια» προκειμένου να μπορέσει ο οικοδομικός συνεταιρισμός των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων να εξαγοράσει όλα τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των στρατιωτικών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οποιαδήποτε ρύθμιση δεν θα επεκταθεί στα υπόλοιπα υπουργεία.

Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων και σε αυτήν την κατεύθυνση όπως τόνισε ένα επιπλέον εργαλείο αποτελεί η διάθεση επενδυτικών κεφαλαίων προς διευκόλυνση των δανειοληπτών. Όπως υπογράμμισε αυτό το εργαλείο σχεδιάζει να αξιοποιήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την εξαγορά «κόκκινων» δανείων. Βέβαια, πρέπει να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να μπορέσει ο οικοδομικός συνεταιρισμός των αξιωματικών να μπει στην διαδικασία αγοράς κόκκινων δανείων. Πιστεύουμε ότι η δράση θα προσφέρει επωφελή λύση». είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε πως το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης. «ο κ. Γαβρόγλου πρέπει να εξαγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια όλων των εκπαιδευτικών. Ο κ. Αποστόλου όλων των αγροτών. Ωστόσο δεν κατανοώ τον λόγο που ψηφίσατε το νόμο για την δευτερογενή αγορά. Επίσης, πως θα λύσετε το πρόβλημα των δανείων που ήδη έχουν αγοραστεί από τα φάντς;».

Υπενθυμίζεται ότι την εξαγγελία για την εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωτικών έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος κατά την τελετή της ανακήρυξης του 2018, ως έτους μέριμνας προσωπικού. 


onalert.gr
_