Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολίτες δύο ταχυτήτων: Επώνυμοι και παιδιά ενός κατώτεροι Θεού – Κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού το οποίο εστάλη στο ηλετρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Συνεχίζοντας τις σκέψεις μου σχετικά με το συμβάν της 09/02/2018 , κατά το οποίο  επώνυμος Κορίνθιος δημιούργησε επεισόδιο σε βάρος Αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας  Κορίνθου επειδή ΄΄τόλμησε ΄΄ να του βεβαιώσει παράβαση παράνομης στάθμευσης , όπως έγινε γνωστό  ο παραβάτης υπέβαλλε ένσταση και έλαβε τα αφαιρεθέντα στοιχεία  κυκλοφορίας.  .Ενημερωτικά σας παραθέτω το σχετικό νόμο :

 

Στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), όπου προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου, ισχύουν  οι ειδικές ρυθμίσεις του άρθρου 104 αυτού.. Σύμφωνα λοιπόν με τις διατάξεις του άρθρου 104 Κ.Ο.Κ., στον καταλαμβανόμενο επ΄αυτοφώρω να διαπράττει παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώνεται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για καθεμία από αυτές.

 

Ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανισθεί εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών, που αρχίζει από την επίδοση της βεβαίωσης, στην Αρχή, στην οποία ανήκει το ανωτέρω όργανο, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του. Η απόφαση, με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία.

 

Απορίας άξιο είναι αν και ποτέ δεν θα μάθουμε , ποια συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία επικαλέστηκε ο παραβάτης τέως  αντιδήμαρχος,  τα οποία ήταν τόσο αιτιολογημένα και  ικανά ώστε  να κάνουν τον αρμόδιο Αξιωματικό να επιστρέψει τα στοιχεία κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί.

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν το νόμιμο είναι και ηθικό. Η απάντηση είναι ότι το ηθικό μπορεί να περιλαμβάνει το νόμιμο, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο και ευρύτερο, αφού έχει άμεση σχέση με την ιδιαίτερη ψυχική δομή του κάθε ανθρώπου.

 

Όσον αφορά τώρα στην πολιτική ηθική, εδώ το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό επειδή η ενασχόληση με την πολιτική είναι μια υποχρέωση που δεν επιβάλλεται αλλά αναλαμβάνεται εθελοντικά!

 

Ενα παράδειγμα: ένας  πολίτης  παρκάρει παράνομα επειδή δεν φοβάται την τιμωρία που προβλέπεται από τον νόμο γιατί είναι επώνυμος  Ένας ηθικός πολίτης, όμως, δεν παρκάρει παράνομα επειδή πιστεύει ότι η παράνομη στάθμευση δεν είναι σωστή πράξη. .

Δεύτερο παράδειγμα : ένας Αξιωματικός της Τροχαίας φροντίζει τη στιγμή που δίνει εντολές για βεβαίωση παραβάσεων στους Αστυνομικούς που διοικεί , να χειρίζεται με τον ίδιο τρόπο όλες τις υποθέσεις που αφορούν βεβαιώσεις παραβάσεων και αφαίρεση πινακίδων και όχι διαχωρίζοντας τους πολίτες σε πολίτες δυο κατηγοριών επωνύμους και λοιπούς….

Άραγε πως θα μπορέσουν οι Αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους όταν είναι και βρεγμένοι και δαρμένοι, με τη ηθικό θα βγουν να εργαστούν όταν γίνονται μάρτυρες και παθόντες  τέτοιων γεγονότων .

 

ΥΓ1 .Έως και αυτή τη στιγμή  η ΕΑΥ Ν Κορινθίας σε ουδεμία έκδοση δελτίου τύπου έχει προβεί που  να καταδικάζει την παράνομη και άδικη πράξη σε βάρος του Αστυνομικού. Η ΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ , ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA NA ΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΩΣ ΌΦΕΙΛΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ Ή ΔΕ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

 

Υ.Γ 2 :Κυριε προεδρε της ΕΑΥ Ν Κορινθίας να γνωριζετε το εξής : "Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο." - Mahatma Gandhi

 ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια