Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος θα προστατεύσει τους αστυνομικούς από τις μηνύσεις του «Δεν πληρώνω»;


Οι οχτώ προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης, είναι οι πρώτες που γίνονται με τον νέο νόμο περί παρεμπόδισης των πλειστηριασμών. Είναι ο νόμος που προβλέπει
αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως εάν η συμβολαιογράφος, έξω από το γραφείο της οποίας στην οδό Καποδιστρίου 18 εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια, αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον των προσαχθέντων τότε τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» θα βρεθούν στη φυλακή.
Φαντάζει ειρωνικό το γεγονός ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε από μία αριστερή -όπως αυτοπροσδιορίζεται- κυβέρνηση, που στα χρόνια της αντιπολίτευσης πρωτοστατούσε στις ενέργειες του κινήματος. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προέτρεπε τους πολίτες να μην πληρώνουν «αυτόν τον άδικο φόρο, τον ΕΝΦΙΑ». Στο katechaki.gr δεν κάνουμε πολιτική, όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν.
Δυστυχώς, αυτοί που για μία ακόμη φορά θα βρεθούν στο «απόσπασμα» είναι οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι αυτοί που σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με τα μέλη του «Δεν πληρώνω». Τι εννοούμε; Όπως αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του κινήματος, θα κατατεθεί μήνυση κατά της ΕΛ.ΑΣ. (άρα και των αστυνομικών που επελήφθησαν του περιστατικού) για παράνομη βία.
«Βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ για να υπερασπιστώ τα 8 μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που εναντιώθηκαν σε παράνομο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κ έχουν προσαχθεί χωρίς κατηγορία. Ζητήσαμε να υποβάλουμε μηνύσεις κ να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας. Εν όψει #Eurogroup η Κυβέρνηση δίνει διαπιστευτήρια», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου στο Twitter.
Και τώρα τι κάνουμε; Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση που ψήφισε αυτόν τον νόμο και που έβαλε την ΕΛ.ΑΣ. να φρουρεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τους αστυνομικούς που και στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων βρίσκονται και κινδυνεύουν με μηνύσεις, επειδή εκτέλεσαν διαταγές. Το αυτό περιμένουμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος!
katechaki.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια