Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προσλήψεις Ρομά και μεταναστών στην ΕΛΑΣ - Μύθος ή πραγματικότητα

Από ηχηρές εξαγγελίες πάμε καλά. Η ουσία των εξαγγελιών -δυστυχώς κατά την άποψη μας- μένουν στα αραχνιασμένα ερμάρια των χρονοντούλαπων της
Κατεχάκη.

Τον περασμένο Ιούνιο, λίες ημέρες τον τραγικό χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, στη διάρκεια διυπουργικής επιτροπής για την επίλυση (φευ) του προβλήματος που συνίσταται πάνω στους άξονες εγκληματικότητα, Παιδεία, κοινωνική επανένταξη, ειχε ανακοινωθεί μεταξύ ανεφάρμοστων στην πράξη άλλων, ότι θα επιτραπεί η είσοδος Ρομά στην ΕΛΑΣ, άνευ μάλιστα εξετάσεων.

Η εξαγγελία αποδείχθηκε πομφόλυγα- φωτοβολίδα της στιγμής, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες διαπιστώθηκε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι απαραβίαστα  αρνητικό προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήχησε όμωςε στα αυτιά της κοινής γνώμης. Θα πρέπει να εισαχθούν Ρομά στην αστυνομία; Η άποψη του bloko.gr είναι πως αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη, αρκεί αυτό να γίνει με συντατεγμένους τρόπους και διαδικασίες, αρμόδιοι για να τους επεξεργαστούν είναι τα στελέχη του αρχηγείου και του υπουργείου.

Το ίδιο ακριβώς και μεγαλύτερο πρόβλημα όπως διαπιστώνουμε ορθώνεται και για της εξαγγελία περί μεταναστών. Καταρχήν, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες. Αλλά για να είναι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται ανεξαρτήτως για όλους τους Έλληνες πολίτες. Θα πρέπει να εισαχθούν μετανάστες στην ΕΛΑΣ; Άποψη του bloko.gr είναι ότι πλέον επιβάλλεται, αρκεί να καθοριστούν όροι και προϋποθέσεις.

Πλην όμως, απαιτείται η ραστική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τέτοιες κινήσεις, δεν βλέπουμε να ενεργοποιούνται. Συνεπώς, απλώς πομφόλυγες για να ηχούν ευχάριστα.

Ως εκ τούτου κι εκ του αποτελέσματος 


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια