ΥΠΕΞ: έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τον εμβολισμό ελληνικού σκάφους

Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας στο επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου
Εξωτερικών, Πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ κλήθηκε στο Υπουργείο και ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.
Η Κυβέρνηση ενημέρωσε άμεσα ΗΠΑ, Γερμανία και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ προέβη σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
«Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία», υπογραμμίζει το Υπουργείο Εξωτερικών. «Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται», αναφέρει.

ant1news.gr


_