Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έχετε αυτά τα συμπτώματα; Πρέπει να πάτε κατευθείαν στο γιατρό!



Χάνεται βάρος ξαφνικά χωρίς να έχετε κάνει καμιά αλλαγή στην καθημερινότητά σας; Σας κόβεται η ανάσα; Ο πυρετός επιμένει;

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που θα πρέπει να σας οδηγήσουν άμεσα στο γιατρό σας. Παρακάτω θα δείτε και μερικές ακόμη, για να είστε ενήμεροι, καθώς μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

Έχετε πυρετό που επιμένει

Ο πυρετός είναι ο φυσιολογικός τρόπος του οργανισμού για να πολεμήσει μια λοίμωξη. Αν όμως έχετε πάνω από 39,4 ή πυρετό που επιμένει περισσότερες από τρεις ημέρες τότε θα πρέπει να πάτε σε γιατρό.

Το κρύωμα χειροτερεύει ασυνήθιστα

Με το κρύωμα είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν πρέπει να πάμε σε γιατρό. Αν όμως δεν περνάει με τίποτα ή χειροτερεύει, τότε μάλλον θα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια. Συγκεκριμένα, αν υπάρχει έντονος βήχας για περισσότερες από δύο εβδομάδες, αν υπάρχει πυρετός με μυϊκό πόνο ή άλλα συμπτώματα γρίπης (ιδιαίτερα αν είστε ηλικιωμένος, έγκυος ή πάσχετε από καρδιακή νόσο), αν δεν μπορείτε να καταπιείτε με τίποτα, έχετε πόνο στο στήθος και σας κόβεται η ανάσα, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να πάτε στο γιατρό.


Χάνετε βάρος ξαφνικά

Και χωρίς εξήγηση. Μια απότομη αλλαγή βάρους μπορεί να δείχνει υπερδραστήριο θυρεοειδή, διαβήτη, κατάθλιψη ή πάθηση του ήπατος, μεταξύ άλλων. Σε γενικές γραμμές, αν έχετε χάσει περισσότερο από 10% του σωματικούς σας βάρους τους τελευταίους έξι μήνες (και δεν είστε παχύσαρκοι), τότε… ραντεβού άμεσα!

Σας κόβεται η ανάσα

Το υψόμετρο, η έντονη άσκηση, η παχυσαρκία και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι φυσιολογικά αίτια για να λαχανιάζετε έντονα. Αν τίποτα από αυτά δεν προκαλεί όμως το λαχάνιασμα, ρωτήστε το γιατρό σας για την πιθανότητα άσθματος, βρογχίτιδας ή κάποιας άλλης πάθησης, ιδιαίτερα αν τα συμπτώματα είναι ξαφνικά και έντονα.

Έχετε έντονο πόνο στο στήθος, στην κοιλιά ή στη λεκάνη

Όλα τα παραπάνω μπορεί να κρύβουν παθήσεις που απαιτούν τη συμβουλή ιατρού. Μεταξύ αυτών, το έμφραγμα (πόνος στο στήθος), πέτρες στη χολή (πόνος στην κοιλιά) και σκωληκοειδίτιδα ή λοίμωξη στα νεφρά, αν ο πόνος είναι στη λεκάνη.


Οι συνήθειες του εντέρου σας έχουν αλλάξει

Διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως είναι σημαντικό αν παρατηρήσετε ξαφνική αλλαγή στην… τακτικότητά σας στην τουαλέτα να απευθυνθείτε σε γιατρό. Ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με αίμα στα κόπρανα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα ή έντονη ούρηση.

Βλέπετε λάμψεις

Αν έχετε ημικρανία, πιθανώς να έχετε κατά καιρούς ξαφνικές λάμψεις ή μικρές τελίτσες στην όρασή σας. Εκτός αυτής όμως, ξαφνικές φωτεινές λάμψεις μπορεί να σημαίνουν αποκόλληση του αμφιβληστροειδή, μια σοβαρή πάθηση που χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης.


Πηγή: in2life.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια