Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόταση τής Δύναμης Αναγέννησης για τη δημιουργία Αστυνομικού Επιστημονικού Φορέα

Η συνδικαλιστική παράταξη «Δύναμη Αναγέννησης», παρότι δεν είναι εκλεγμένη, βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους. Με συνεχείς επισκέψεις στις υπηρεσίες τα στελέχη μας αφουγκράζονται τους
προβληματισμούς των συναδέλφων και μέσω της παροχής αναγκαίων υλικών μέσων διευκολύνουν το υπηρεσιακό τους έργο.
       Πέρα από την μόνιμη δράση μας, προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα από τη συνηθισμένη δράση του συνδικαλισμού με σκοπό την αντιμετώπιση ζητημάτων που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω της αντίδρασης, αλλά μέσω της δράσης. Αποσκοπούμε στην αξιοποίηση όλων των πτυχιούχων αστυνομικών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε τομείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αστυνομική δράση. Στοχεύουμε ο συνδικαλισμός να πάψει να είναι αποκλειστικά ένας φορέας επίλυσης των προβλημάτων του σήμερα, αλλά να είναι ένας φορέας που θα προτείνει λύσεις σε ουσιαστικά δομικά ζητήματα του σήμερα ή του αύριο, θα δίνει προοπτική στην Ελληνική Αστυνομία και θα ενθαρρύνει την καινοτομία.
      Ως Δύναμη Αναγέννησης πρωτοπορούμε πανελλαδικά, καινοτομούμε και δημιουργούμε Αστυνομικό Επιστημονικό Φορέα (Α.Ε.Φ.). Ο Α.Ε.Φ. θα αποτελείται από αστυνομικούς πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ της Γ.Α.Δ.Θ. Κύριος ρόλος του θα είναι η ακαδημαϊκή ενασχόληση των αστυνομικών με τομείς σχετικούς με το αστυνομικό επάγγελμα (ανάλογα πάντα με την ειδικότητά τους), με την ταυτόχρονη αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα της Αστυνομίας και την επιστημονική  γνωμοδότηση για αλλαγές ή καινοτομίες προς την υπηρεσιακή ή πολιτική ηγεσία. Δευτερεύον ρόλος θα είναι η οργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων προς τους αστυνομικούς της Γ.Α.Δ.Θ. σε θέματα σχετικά  με το αστυνομικό έργο.
    Ο Α.Ε.Φ. θα χωρίζεται σε θεματικές κατηγορίες, ανάλογες με την ακαδημαϊκή εξειδίκευση των συναδέλφων αστυνομικών. Ενδεικτικά, κάποιες κατηγορίες θα αποτελούν (χωρίς να υπάρχει θεματικό όριο):
·         Ζητήματα εκπαίδευσης
·         Ζητήματα σχετικά με τους Oργανικούς Νόμους
·         Σχέσεις Αστυνομίας- Κοινωνίας
·         Αστυνομία και νέες τεχνολογίες
·         Ζητήματα ψυχολογικού τύπου σχετικά με το επάγγελμα του αστυνομικού κ.α.


Ø  Σε πρώτο βαθμό καλούνται οι συνάδελφοι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, χαμηλόβαθμοι ή υψηλόβαθμοι, οι οποίοι έχουν Πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- ΑΕΙ, ΤΕΙ, να δηλώσουν την επιθυμία τους  να εισαχθούν στον Αστυνομικό Επιστημονικό Φορέα μέσω αποστολής email στη διεύθυνση epistimonikosforeas@gmail.com ώστε να δημιουργηθεί το «Μητρώο Πτυχιούχων Αστυνομικών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Μετά τη δημιουργία του Μητρώου θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη δεύτερη φάση του προγράμματος.
Ø  Οι μόνες προϋποθέσεις είναι οι πτυχιούχοι αστυνομικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή να έχουν  διάθεση να προσφέρουν, να έχουν καινοτόμο νου και το Πτυχίο τους να συνδέεται ποικιλοτρόπως θεματικά με την Αστυνομία. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να απαρτίσουν τον νέο αυτό Φορέα καλούνται να αποστείλουν  δήλωση συμμετοχής, η οποία πρέπει να αποτελείται από τα εξής στοιχεία:
·         Ονοματεπώνυμο
·         Α.Ε.Μ.
·         Υπηρεσία που υπηρετούν
·         Τίτλους σπουδών (βασικό πτυχίο- μεταπτυχιακό- διδακτορικό)
·         Αριθμό τηλεφώνου
·         Διεύθυνση email
·         και συνημμένα φωτογραφία του-των τίτλων σπουδών.

v  Για οποιεσδήποτε απορίες ή διευκρινίσεις καλούνται οι συνάδελφοι να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση epistimonikosforeas@gmail.com
v  Αίτημα για εισαγωγή στον Φορέα μπορούν να υποβάλλουν και εν ενεργεία φοιτητές
v  Η συνδικαλιστική παράταξη «Δύναμη Αναγέννησης» στηρίζει τη δημιουργία του Αστυνομικού Επιστημονικού Φορέα αλλά πρέπει να τονιστεί ότι στον Α.Ε.Φ. καλούνται να εισαχθούν και να γίνουν αποδεκτοί πτυχιούχοι που μπορεί να ανήκουν και σε άλλες παρατάξεις. Ο Αστυνομικός Επιστημονικός Φορέας οφείλει να είναι ένας Φορέας που ενώνει τους πτυχιούχους αστυνομικούς για το κοινό καλό.

Ας κάνουμε την αρχή για μια νέα, σύγχρονη Αστυνομία, στην οποία οι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης θα είναι αρωγοί.
Υπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος:


Αστ/κας  Φώτης Λουκάς
Πτυχιούχος Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
Τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ιστορία της Φιλοσοφίας», Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στην «Αστυνομική Ηθική»
Στέλεχος της συνδ. παράταξης «Δύναμη Αναγέννησης».









_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια