Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο πάτερ Δημήτριος των προσφύγων και των φτωχών συνεχίζει το έργο του φροντίζοντας απόρους

Ακούραστος συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση ο π. Δημήτριος Παπανδρέου, που βρίσκεται περισσότερα απο δέκα χρόνια στην ενορία του Αγίου Νικολάου Κάτω
Πατησίων (Αχαρνών).
Το σημαντικό έργο του στήριξαν και οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με μία γεναιόδωρη πράξη με την οποία απέδειξαν την προσφορά τους προς το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοάλου Κάτω Πατησίων.
Σε εκδήλωση στο σχολείο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συναυλία απο τη χορωδία του ενοριακού φιλόπτωχου του Ιερού Ναού, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς προσέφεραν τρόφιμα για τους άπορους της ενορίας.
Ο Εφημέριος π.Δημήτριος Παπανδρέου τους ευχαρίστησε όλους με ένα συγκινητικό μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook
«Δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου εφόρου της ενορίας μας να ευλογεί όλους εσάς και τις οικογένειες σας!!!»  έγραψε.
Ο π. Δημήτριος Παπανδρέου βρίσκεται πάνω από δέκα χρόνια στην ενορία του Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων(Αχαρνών). Είναι γνωστός ως ο πάτερ των προσφύγων και των φτωχών και βρίσκεται πάντα στο πλευρών εκείνων που έχουν ανάγκη. Προέρχεται από οικογένεια παπάδων, με τον πρώτο ιερέα να χειροτονείται παπάς το 1600, δηλαδή πριν από 15 γενεές. Από τότε η ιεροσύνη έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας Παπανδρέου που θεωρεί χρέος της, να προσφέρει αρωγή στους φτωχούς. 

Ο Άγιος Νικόλαος είναι από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές εκκλησίες της Αττικής. Βρίσκεται στο κέντρο της ομώνυμης συνοικίας της Αθήνας επάνω στην οδό Αχαρνών. Σήμερα είναι τελείως ανακαινισμένος. Κοντά στην είσοδο φαίνεται ένα κομμάτι από τον παλαιό ναό.
Το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας προσφέρει:
-33,600 μερίδες φαγητού ετησίως.
-15.000 κουτιά γάλα ετησίως.
-30.000 κεσεδάκια γιαούρτι ετησίως.
-8.000 ευρώ ως χρηματικά βοηθήματα και πληρωμή ενοικίων σε ανήμπορους και απόρους καιγια φαρμακευτική περίθαλψη.
-1.500 ευρώ γραφική ύλη σε μαθητές και σπουδαστές.
-70 φιάλες αίμα.
-17.600 δέματα αγάπης.
– Ρουχισμό.
Για ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου υπάρχουν κυτία-καλάθια στο εσωτερικό του Ιερού Ναού όπως και τα μπλοκ δωρεών Φιλοπτώχου αλλά και ο εξής Αρ. Λογ: ΕΤΕ Αρ. Λογ. 111/296022-20.
kathimerini.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια