Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις στο Λιμενικό ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι

Διαβάστε την επιστολή, που έστειλαν στον αρμόδιο υπουργό αναφορικά με την προκήρυξη προσλήψεων λιμενοφυλάκων: ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Ακτή Βασιλειάδη Πύλες Ε1 - Ε2, Πειραιάς
Τ.Κ 18510

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
1) Γρ. κ. Υπουργού (υ.τ.α) (minister@yna.gov.gr)
3) Γρ. κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (υ.τ.α) (als@hcg.gr)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
4) Γρ. κ. Διευθύντριας Υπουργού (dafni.batsara@yna.gov.gr)
5) Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Β' (ddy.b@yna.gov.gr)
6) Δ/νση Εκπαίδευσης Προσωπικού (dekp@hcg.gr)
7) ΜΜΕ Υπουργείου Ναυτιλίας (mme@yna.gr)

Είχατε προαναγγείλει 300 θέσεις Λ/Φ γενικής σειράς εντός 2017 και είχε κατατεθεί και σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν προχώρησε, διότι ασκούσαν αρκετές πιέσεις οι επιλαχόντες. Μετά από αυτό είχε υποσχεθεί ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ότι θα προέβαινε στην πρόσληψη των 101 επιλαχόντων Λ/Φ 2015(όπως και έγινε) και θα ανακοίνωνε άλλες 199 θέσεις Λ/Φ. Οι 199 θέσεις Λ/Φ βρίσκονται ακόμη στο Α.Σ.Ε.Π προς έγκριση. Αν δεν είχατε προβεί στην πρόσληψη των 101 επιλαχόντων, σίγουρα θα είχε βγει η προκήρυξη τον Οκτώβρη, όπως είχατε υποσχεθεί. Η πλειοψηφία των νέων υποψηφίων Λ/Φ διαθέτει πτυχία Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι που προσδίδει περισσότερο κύρος στο Λιμενικό Σώμα.
Τίθεται το παρακάτω ερώτημα:

Γιατί κ. Κουρουμπλή και κ. Σαντορινιέ,

δεν ανακοινώνεται η προκήρυξη των 300 ΛΦ ή έστω των 199 ΛΦ που έχετε προαναγγείλει από το 2017, εφόσον έχουν εγκριθεί οι θέσεις ;
Επιπροσθέτως, γνωρίζεται ότι επί της παρούσης δεν έχει εκδοθεί το αναφερόμενο στην παράγραφο 1 του Άρθρου 79 του ν.4504/2017 προεδρικό διάταγμα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε παρήλθε η 31/01/2018 με αποτέλεσμα να μην ανακοινωθεί το Π.Δ, όσον αφορά την πρόσληψη στελεχών Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ μέσω πανελληνίων.

Θα δώσει μία ανάσα στα Λιμεναρχεία κυρίως των νησιών του Ν.Ανατολικού Αιγαίου, ειδικά στα πλωτά που κάνουν εξοντωτικές βάρδιες τα πληρώματά τους. Τα συγκεκριμένα άτομα δεν χρειάζεται να είναι μηχανικοί, αρκεί να διαθέτουν Άδεια Χειριστού Ταχυπλόου Σκάφους (π.χ Προκήρυξη 2015).

Ευελπιστούμε μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2018 να έχει βγει η προκήρυξη των 199 Λ/Φ όλων των κατηγοριών με όριο ηλικίας 29-30 ετών (π.χ Προκήρυξη Λ/Φ 2008) και για να είναι αξιοκρατικά περισσότερο από τις Πανελλαδικές, η διαδικασία να γίνει μόνο μεμοριοδότηση 100% (π.χ Προκήρυξη Λ/Φ 2011).

Προσόντα και μόρια (Αδιάβλητα):
Απολυτήριο Λυκείου
Ξένη γλώσσα
Πιστοποιητικό Η/Υ
Διπλώματα Γ, Δ, Ε+ ΠΕΙ
Δίπλωμα Ταχυπλόου
Υπηρετούντες Ειδικές Δυνάμεις , ΔΕΑΑναμένουμε κ. Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ,
τήρηση του λόγου σαςΟι Αναμένοντες

_