Σπείρα πορτοφολάδων δρούσε στο καρναβάλι της Πάτρας

Τρεις αλλοδαποί και δυο Ελληνίδες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν σπείρα, με σκοπό να ξαφρίζουν τους ανυποψίαστους καρναβαλιστές που γιόρταζαν κατά την διάρκεια του τριήμερου της Αποκριάς στην Πάτρα! Πρόλαβαν, μάλιστα, να «χτυπήσουν» τουλάχιστον επτά φορές πριν συλληφθούν.

Για την αποφυγή κρουσμάτων κλοπής μέσα στον συνωστισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων, η Ασφάλεια Πατρών είχε συστήσει ειδική ομάδα αστυνομικών η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς έβαλε στο χέρι τους δράστες. Οι τρεις Αλγερινοί ηλικίας 17, 22 και 27 και οι δύο Ελληνίδες ηλικίας 23 και 21 χρόνων φορούσαν σακίδια πλάτης και προσποιούνταν ότι παραπατούν για να πέφτουν πάνω στα θύματα που είχαν στοχοποιήσει και να ξαφρίζουν κινητά και πορτοφόλια!

Με τη μέθοδο αυτή, διέπραξαν τουλάχιστον επτά κλοπές αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 15 κινητά και δύο συσκευές powerbank για την φόρτιση κινητών η προέλευση των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί. Στο μεταξύ, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και κλοπές.

protothema.gr
_