Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο ΑΤ Μίνωα η Ένωση Ηρακλείου


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Ηρακλείου: Την 06-02-2018, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας,  επισκέφθηκε την έδρα του Α.Τ. ΜΙΝΩΑ Ηρακλείου όπου από τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους
μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους. Προβλήματα σοβαρά τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην υπηρεσιακή τους ζωή όσο και στην αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς τους.
     Ειδικότερα  η υποστελέχωση τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα όσο και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελίου, ακόμα και μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση, δεν αντιμετωπίστηκε αντίθετα επιδεινώθηκε με παράλληλη αύξηση του τομέα αρμοδιότητας των συγκεκριμένων Υπηρεσιών. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αυτής είναι να στελεχώνεται σπάνια εποχούμενη περιπολία και σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση του προσωπικού του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, το οποίο έχει επιφορτιστεί την αστυνόμευση της υπαίθρου, να έχουν γίνει οι περιουσίες των πολιτών έρμαιο εγκληματιών.
     Παρά την κατάσταση αυτή οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών αυτών διατάσσονται σχεδόν καθημερινά να αναλωθούν σε μη αστυνομικής φύσεως πάρεργα (μέτρα τάξης σε γήπεδα ιδιωτικών ΠΑΕ και ΚΑΕ, συνοδεία προσωπικού ιδιωτικών εταιριών π.χ. ΕΛ.ΤΑ, επιδόσεις δικογράφων Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.α.) στερώντας από τους πολίτες το πολυτιμότατο αγαθό της ασφάλειας.
     Επίσης από τις αρχές του έτους, όπως και σε όλες τις Υπηρεσίες του Νομού, έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας χωρίς να έχει ανανεωθεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση στους χώρους των αστυνομικών καταστημάτων να είναι αφόρητη τόσο για τους αστυνομικούς όσο για τους πολίτες και τους κρατουμένους. Τέλος η υλικοτεχνική υποδομή είναι σχεδόν μηδενική τόσο όσον αφορά την κατάσταση των οχημάτων όσο και τα αναλώσιμα για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών.  
    H άμεση λύση των ανωτέρω προβλημάτων είναι υποχρέωση τόσο της πολιτικής όσο και φυσικής ηγεσίας στους οποίους τα θέτουμε υπόψιν ώστε ξανά περιπολίες να βγουν στους δρόμους και οι πολίτες να νιώσουν πάλι ασφαλείς.
   Το Δ.Σ. μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού ώστε να καταγράφει και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού, δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.
     
     Mε εκτίμηση,
  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                          ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια