Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαστική έρευνα σε βάρος δικηγόρων που εκπροσωπούν Τούρκους αιτούντες άσυλο

Ερωτήματα προκαλεί δικαστική έρευνα που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες από Εισαγγελία Εφετών στη βόρεια Ελλάδα σε βάρος πέντε δικηγόρων από την Θράκη. αλλά και
τη Θεσσαλονίκη με επίκληση ζητήματα «εθνικής ασφάλειας».  

Ορισμένοι από αυτούς είχαν εκπροσωπήσει νομικά, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, Τούρκους στρατιωτικούς κι άλλους πολίτες από την γειτονική χώρα που έφυγαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
         
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» για τους νομικούς αυτούς εξετάζεται διεξοδικά «αν υποβοηθούν Τούρκους μετανάστες - κυρίως μετά το πραξικόπημα - ώστε να εισέρχονται στην χώρα και να αποκτούν νομιμοποιητικά έγγραφα».  Με την αιχμή ότι ίσως αυτή η νομική εκπροσώπηση μπορεί ν αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων της χώρας ή να έχει χαρακτηριστικά «υποβοήθησης διακινητών λαθρομεταναστών».
           
Οπως σημειώνουν άλλοι νομικοί «πρόκειται για ιδιότυπη δικαστική έρευνα χωρίς παρόμοιο  προηγούμενο σε βάρος δικηγόρων. Μια έρευνα με  περίεργη στόχευση κι αυθαίρετα κριτήρια κι η οποία προκαλεί απορίες».  
           
Σύμφωνα με άλλη πηγή αφορμή της έρευνας για τυχόν παράτυπες ή παράνομες ενέργειες των δικηγόρων ήταν επιστολή που είχε σταλεί στις αρχές Ιανουαρίου 2017 από κάποιον ιδιώτη - με άγνωστα τα περισσότερα προσωπικά στοιχεία - όπου μνημόνευε τις σχέσεις Ελλήνων νομικών και τούρκων πελατών που είχαν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της  βορείου Ελλάδος. Με διατύπωση υπονοιών ότι τάχα υπήρχε μεθοδική αρωγή Τούρκων πραξικοπηματιών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εισόδου στην χώρα μας.
            
Από δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι πολλοί από τους εγκαλούμενους δικηγόρους παρουσιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες για εξηγήσεις στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και μίλησαν για απόλυτα νόμιμες ενέργειες τους και ότι οι ίδιοι οι μετανάστες  ζητούσαν την νομική βοήθεια τους   σε διαφορετικές, διακριτές περιπτώσεις.

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί σε γνώστες της υπόθεσης ότι οι δικαστικοί λειτουργοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιπτώσεις νομικής εκπροσώπησης Τούρκων αιτούντων άσυλο κλπ που έχουν γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε χρόνο δηλαδή  μεταγενέστερο της σύνταξης της επιστολής που αποτέλεσε το έναυσμα της δικαστικής έρευνας.

tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια