Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πνεύμα σύνεσης και ψυχραιμίας στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου

Μετά από τις πρωτοβουλίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιου και του Λάκωνα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπ. Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, επικράτησε πνεύμα σύνεσης, ψυχραιμίας, ενότητας και εξομαλύνθηκαν οι αντιδράσεις και οι διαφορετικές απόψεις, που είχαν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία της Μάνης.





Ύστερα από τη χειροτονία του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όλη η Μάνη αναμένει την ενθρόνισή του.
Η εκκλησιαστική εμπειρία, η φυσική ευγένεια, το ήθος και η λαμπρή μόρφωση του νέου Μητροπολίτη Μάνης, αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία της ποιμαντορίας του.



Η εκλογή Του, θα σηματοδοτήσει την απαρχή μίας νέας εποχής για την ιστορική μας Μητρόπολη, και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα φανεί άξιος συνεχιστής της κοινωνικής προσφοράς, του φιλανθρωπικού έργου και της πνευματικότητας του προκατόχου Του, μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Χρυσοστόμου Κορακίτη, του οποίου η αδόκητη απώλεια, τον περασμένο Νοέμβριο, μας συγκίνησε όλους βαθύτατα.



Έχουμε έναν νέο άξιο και ικανό ιεράρχη, τον οποίο έχει ανάγκη η ιδιαίτερη πατρίδα μας και για αυτό το λόγο πρέπει να παραμερίσουμε τις τυχόν πικρίες ή απογοητεύσεις, και να επιδείξουμε όλοι μαζί, πνεύμα συνεργασίας, με ειρηνική διάθεση και αγάπη, όπως επιτάσσει το ίδιο το νόημα του χριστιανισμού.

 
Πηγή: youknow.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια