Τα χέρια μας μπορούν να αποκαλύψουν την ακριβή μας ηλικία, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες!Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει πως από τα χέρια ενός ανθρώπου μπορείς να καταλάβεις την ηλικία του;

Όσο κι αν αυτό σας ακούγετε «ανόητο» ή ακόμα και «αστείο», έχει βάση σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως ανέφεραν μάλιστα πρόσφατα Αμερικανοί επιστήμονες, τα χέρια μας μπορούν να αποκαλύψουν με μεγάλη ακρίβεια την ηλικία μας, εδικά στα άτομα που έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις και είναι δύσκολο από το πρόσωπο ή το σώμα να καταλάβουμε πόσο χρονών είναι.

Όπως τόνισαν οι πλαστικοί επεμβατικοί που διενήργησαν την έρευνα, στις περισσότερες περιπτώσεις η ανανέωση του προσώπου με μία πλαστική επέμβαση έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την εμφάνιση των χεριών του ίδιου ατόμου.

Οι πλαστικοί χειρουργοί έδειξαν σε εθελοντές φωτογραφίες με γυναικεία χέρια και τους ζήτησαν να τα τοποθετήσουν ανάλογα με τη δεκαετία που τα υπολόγιζαν. Δηλαδή, κάτω των 20 ετών, 20-30 ετών, 30-40 ετών, 40-50 ετών, 50-60 ετών κ.λπ. Παρατήρησαν λοιπόν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι εθελοντές τοποθέτησαν σωστά ηλικιακά τις φωτογραφίες με τα χέρια.

Στη 2η φάση, όμως, της έρευνας οι γιατροί ζήτησαν από τους εθελοντές να κατατάξουν φωτογραφίες με γυναικεία χέρια ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι φωτογραφίες ήταν αλλοιωμένες και όχι φυσικές όπως οι προηγούμενες. Είχαν, δηλαδή, επεξεργαστεί και είχαν τοποθετηθεί κοσμήματα και βαμμένα νύχια, ενώ είχαν αφαιρεθεί και χαρακτηριστικά όπως οι πρησμένες φλέβες που αποκαλύπτουν την ηλικία ενός χεριού ή κάποια σημάδια στο δέρμα όπως πανάδες που γίνονται λόγω ηλικίας, ρυτίδες, παραμορφώσεις και προεξέχουσες αρθρώσεις. Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι τα χέρια αυτά ανήκουν σε νεαρότερες γυναίκες.

Όταν όμως τους έδειξαν και πάλι τις αλλοιωμένες φωτογραφίες με σημάδια δέρματος, ρυτίδες, παραμορφώσεις και φλέβες, τότε οι εθελοντές τοποθέτησαν τα χέρια στη σωστή ηλικία.

Από την έρευνα αυτή οι γιατροί αποκάλυψαν ότι η εμφάνιση των χεριών μας δείχνει πάρα πολλά για την πραγματική μας ηλικία.

Επίσης, όπως τόνισαν, θα πρέπει οι γυναίκες που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπό τους για να φαίνονται νεότερες να φροντίζουν ανάλογα και τα χέρια τους, καθώς αυτά θα αποκαλύπτουν έτσι κι αλλιώς την ηλικία τους.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν σε όλους να φροντίζουν τα χέρια τους όπως πράττουν για το πρόσωπο και το σώμα τους.


Πηγή: naftemporiki.gr
_