Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δέσμη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών σε γειτονιές της Αθήνας

Παράλληλα, ο κ. Βαρελάς επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, καθώς πέραν από το θέμα της ποινικής και κατασταλτικής αντιμετώπισης του θάνατος από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει σε εκκρεμότητα απάντηση από τον υπουργό Υγείας στην πρόταση του Δήμου, για ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών με παρουσία γιατρών και νοσηλευτών και αυστηροποίηση της αντιμετώπισης της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών μέσα στην πόλη.
Όπως εξήγησε,  ο αντιδήμαρχος κέντρου πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς στον Αθήνα 9.84 «μιλάμε για δυο ιστορικές πλατείες που βρίσκονται στην 5η και στην 6η δημοτική κοινότητα. Στο θέμα των ναρκωτικών έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο ανθρώπους που χρίζουν βοήθειας, αλλά πιάτσες εμπορίας που μικρά παιδιά, μανάδες και συνταξιούχοι βλέπουν με τα μάτια τους να διακινούν έμποροι ναρκωτικά και ουσιαστικά με την συρρίκνωση των υπηρεσιών της πολιτείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος δεν έχουμε καμία αντίδραση. Κάποτε αυτό το πρόβλημα ήταν συγκεντρωτικά στην οδό Τοσίτσα. Η αντιμετώπιση του, το σπάσιμο και η απομάκρυνση τους από την οδό Τοσίτσα οδήγησε σε όλες αυτές τις μικροεστίες σχεδόν σε όλη την πόλη».
Σύμφωνα με τον κ. Βαρελά, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε πρόσφατα με την επιτροπή κατοίκων και προσωπικοτήτων στην οδό Μαυρομματαίων . «Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις. Ξέρω ότι είναι προγραμματισμένο να συναντήσει άμεσα και τους κατοίκους της πλατείας Αμερικής, με σκοπό να υπάρξει ένας συντονισμός και μία εκτεταμένη δράση του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση του θέματος. Από τις υπηρεσίες της πολιτείας που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του θέματος των ναρκωτικών η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι υπολειτουργούν ή πως αντιμετωπίζουν το θέμα με διάφορους φορείς που έχουν ως ενασχόλησή τους το θέμα των ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ κ.α. Δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο… ».
«Η πρόταση του δήμου είναι σαφέστατη για ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών με παρουσία γιατρών και νοσηλευτών και η αυστηροποίηση της αντιμετώπισης της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών μέσα στην πόλη»  καταλήγει ο κ. Βαρελάς. 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια