Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διευκρινιστική διαταγή για τη μισθοδοσία Μαρτίου - Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπατσίμπας και ο Γραμματέας του Δ.Σ. Χρήστος
Συνδρεβέλης, συναντήθηκαν, σήμερα, με τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα, προκειμένου να θέσουμε τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, αναφορικά με τη μισθοδοσία, τις παγίες προκαταβολές, την εξόφληση των οδοιπορικών, τη θέρμανση και άλλα τρέχοντα θέματα.
Ειδικότερα, τονίσαμε ότι, μετά την ανάρτηση των νέων σημειωμάτων αποδοχών (μηνός Μαρτίου) και τις αλλαγές του νέου μισθολογίου που αποτυπώνονται σε αυτά, πρέπει να υπάρξει άμεσα από το Αρχηγείο ενημέρωση των συναδέλφων για να μην προκαλείται σύγχυση σχετικά με τις κρατήσεις και τις γενικότερες αλλαγές που επέφερε αυτό.

Επίσης, ζητήθηκε για το ζήτημα της διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής –ένα θέμα που τίθεται διαρκώς με οξύτητα από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις- να υπάρξει άμεση επίλυση του θέματος με διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας, ώστε να μην χρειάζεται να επανερχόμαστε διαρκώς αφού η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών (αδυναμία καταβολής της προβλεπόμενης προκαταβολής στους αποσπασμένους για προσφυγικό, μετακινήσεις διμοιριών κλπ), προκαλώντας άγχος και ανασφάλεια στους εργαζόμενους.
Τέλος, τέθηκε εκ νέου το θέμα της έγκαιρης εξόφλησης των υπομνημάτων που εκκρεμούν από το 2016 και αφορούν μετακινήσεις για το προσφυγικό, από και προς τη νησιωτική Ελλάδα και άλλες, ενώ συζητήθηκε το ζήτημα της θέρμανσης και η χάραξη νέας πολιτικής, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.
Από πλευράς του, ο Στρατηγός, αφουγκράστηκε την ανησυχία μας σε όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν και απάντησε, αναφορικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και τις κρατήσεις, ότι θα αποσταλεί εκ νέου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες διευκρινιστική διαταγή από την αρμόδια Υπηρεσία. Επίσης, μας γνώρισε ότι, σχετικά με τα προβλήματα της πάγιας προκαταβολής και των υπομνημάτων που εκκρεμούν από το 2016, καταβάλλεται προσπάθεια για την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων και συνεπώς για την επίλυσή τους, προς τούτο δε, μας ενημέρωσε ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών. Τέλος, για το θέμα της θέρμανσης είπε ότι τα οξυμένα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί αρχές του χειμώνα σε ορισμένες περιοχές, αντιμετωπίστηκαν και οι όποιες στρεβλώσεις που προέκυψαν θα επανεξεταστούν για να απαλειφθούν.
Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα καυτά οικονομικοδιαχειριστικά θέματα που απασχολούν τόσο τους συναδέλφους όσο και τις αστυνομικές υπηρεσίες και στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής της δράσης θα συνεχίσει να παρεμβαίνει έγκαιρα και έγκυρα με στόχο τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων εκ μέρους των αρμοδίων, ώστε τα προβλήματα να μην διαιωνίζονται, αλλά να αντιμετωπίζονται κατά τον καλύτερο τρόπο, επ' ωφελεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια