Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Παρουσιάστηκε το "Αστέρι της Φιλίας" (φωτογραφίες)


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου με χαρά υποδέχθηκε τη συνάδελφο Ειρήνη Μακρυδάκη, τη συγγραφέα του Παιδικού Παραμυθιού «Το Αστέρι της Φιλίας» που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη στην Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, (Ανδρόγεω 2, Άγιος Τίτος, τηλ. 2013409210).




Για το βιβλίο μιλήσαν: 

Μαρία Χουστουλάκη, Γραμματέας στην Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) 

Ύβα Κουμαντάκη, Ραδιοφωνική Παραγωγός 

Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης 

Κώστας Λαγουδιανάκης, Δάσκαλος, Ρομαδόρος 

Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Πρόεδρος Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου. 

Όλα τα έσοδα δια βίου της συγγραφικής αμοιβής της κυρίας Μακρυδάκη θα διατίθενται, τα μισά στο Σύλλογο ΑΜΕΑ “Το Μέλλον” και τα άλλα μισά στο παιδικό χωριό SOS Βάρης. 

Ο Πρόεδρος της Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης στην ομιλία του ανέφερε 

…. Το βιβλίο νομίζω ότι είναι μια σπουδαία προσφορά και οι λέξεις στην πένα της Ειρήνης κυλάνε αβίαστα φανερώνοντας μια πληθώρα όμορφων λέξεων και μια ασύνορη ζωγραφιά στο κόσμο των παραμυθιών. 

Το αστέρι της φιλίας είναι γεμάτο έμπνευση, μπόλικη φαντασία, αναμνήσεις και όνειρα που στόχο έχουν να διασκεδάσουν το μικρό αναγνώστη και να τον προκαλέσουν να ανακαλύψει στις πολύχρωμες σελίδες του ένα κομμάτι του εαυτού του. Ποιος δε θα θελε να σβήνονται όλα τα άσχημα; 

Μια τρυφερή ιστορία για μικρά παιδιά, που μιλάει για την αγάπη στον συνάνθρωπο, στο δόσιμο χωρίς αντάλλαγμα, την φιλία, τη μοναδικότητα του καθενός, την αξία της συντροφικότητας, της ομορφιάς της ψυχής, της αυτοθυσίας χωρίς πίεση και εξαναγκασμό, τις αναποδιές που μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά στον καθένα. Που ακόμα και μέσα στην απόγνωση μπορούν να συμβούν όμορφα πράγματα στη ζωή. Μια ιστορία για δυο που μαζί μπορούν να καταφέρουν τα ακατόρθωτα. 

Μια ιστορία που δείχνει τη δύναμη της μητρικής αγάπης, τη σοφία της υπομονής, μιλάει για χαμένες πατρίδες, για τη νοσταλγία της επιστροφής, για το δίκιο και το άδικο της ίδιας της ζωής. Για τους πρόσφυγες ή μετανάστες που δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς, μόνο ίσως στο χρώμα του δέρματος ή στη γλώσσα και τη θρησκεία. Για τα παιδιά όλου του κόσμου που πρέπει να χαμογελούν με την ψυχή τους, να συνεχίζουν να παίζουν και να ονειρεύονται…. 

Το κοριτσάκι με το κίτρινο κασκόλ, ακόμα θυμάται τις φλόγες, τους πυροβολισμούς και τον φόβο του πολέμου, που είχαν όλοι ζωγραφισμένο στα μάτια τους. Την αγωνία των γονιών του μέχρι να φτάσουν στη «Νέα τους πατρίδα» όπως τους είχαν πει. 

Ξαφνικά, αναγκάστηκε να μετακομίσει σε ένα ξένο τόπο, σε μια απομονωμένη περιοχή, όπου δεν έχει τίποτα να κάνει και κανέναν για να παίξει. Μέχρι τη στιγμή που συναντά το αστέρι και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο… 


Επίσης ο Πρόεδρος μαζί με το Δ.Σ. υποδέχθηκε την συνάδελφο μας συγγραφέα στα γραφεία της Ένωση μας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Στη συνέχεια προσκαλέσαμε όλους τους συναδέλφους προσωπικά να παραστούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου τονίζοντας το σπουδαίο ρόλο που έχει η φιλία, η ανιδιοτελή φιλία στη ζωή του Ανθρώπου. 

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος κ. Ιωσήφ Κανακουσάκης έκανε δεκτή τη συνάδελφο κ. Ειρήνη Μακρυδάκη η οποία τον ενημέρωσε για την έκδοση του παιδικού βιβλίου της. 

Αμέσως μετά την παρουσίαση του βιβλίου η Ένωση μας παράθεσε δείπνο προς τιμή της στην Ταβέρνα – Εστιατόριο Πετούσης στην Αμμουδάρα.

Για την Τοπική Διοίκηση       
Ο Πρόεδρος  :  Μανόλης Ζαχαριουδάκης  
H Γενική Γραμματέας :  Έφη Φλουρή   






























































_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια