Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πιο τρελή θεραπεία για τη … φαλάκρα! Εσύ θα την δοκιμάσεις;



Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη θεραπεία για τη φαλάκρα σε ένα ομολογουμένως απροσδόκητο μέρος!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα βρήκαν ένα χημικό που χρησιμοποιείται στις τηγανιτές πατάτες γνωστής αλυσίδας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων τριχών.

Οι ερευνητές κατάφεραν να αναπτύξουν τρίχες σε ποντίκια χρησιμοποιώντας αυτό που αποκάλεσαν «απλή μέθοδο» χρήσης ανθρώπινων βλαστοκυττάρων, τα οποία απέδωσαν νέους θύλακες ικανούς να δημιουργήσουν τρίχα.

Μέσα σε λίγες μέρες τα ποντίκια απέκτησαν τριχωτές πλάτες και κεφάλια και δεν υπάρχουν μάλιστα λόγοι, μας λένε, να υποθέσουμε πως η τεχνική δεν μπορεί να δουλέψει στους ανθρώπους.

Και όπως αποδείχτηκε, το μεγάλο μυστικό στη μέθοδό τους ήταν το διμεθυλοπολυσιλοξάνιο, ένα συστατικό που ενυπάρχει στις πατάτες των McDonald's και χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας, αποτρέποντας το μαγειρικό λάδι από το να χαλάει.


Ο καθηγητής Junji Fukuda του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν το κλειδί του πειράματός τους, καταλήγοντας: «Αυτή η απλή μέθοδος είναι πολύ στιβαρή και υποσχόμενη», ιδιαίτερα στην ανδρογενετική αλωπεκία, δηλαδή την κοινή φαλάκρα.

Δεν μας είπε πάντως αν καταναλώνοντας απλώς τις πατάτες των McDonald's θα δουλέψει το πράγμα…


Πηγή: newsbeast.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια