Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για τα στεγαστικά δάνεια των αστυνομικών -πρόταση συνδικαλιστών

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις πρόσφατα στη Βουλή του Υπουργού Οικονομικών, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αγοραστούν τα ΄΄κόκκινα δάνεια΄΄ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα
αποθεματικά των ταμείων τους. Επίσης ακούστηκαν προτάσεις από πολιτικά πρόσωπα ότι αυτό το μέτρο μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους δημόσιους φορείς.
      Στο πλαίσιο των εξαγγελιών αυτών, προτείνουμε άμεσα να ξεκινήσει ο αναγκαίος σχεδιασμός και οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό το εγχείρημα και οι Αστυνομικοί ή γενικότερα τα Σώματα Ασφαλείας, αφού βέβαια προηγουμένως διασφαλιστούν νομικά τα αποθεματικά των ταμείων και ο τρόπος της επιστροφής τους αν τυχόν δοθούν για αυτό το σκοπό, ώστε να μη χαθούν εισφορές των μετόχων τους σε καμία περίπτωση.
       Επιπροσθέτως προτείνουμε να εξεταστεί, εφόσον κριθεί εφικτό και η επιβράβευση των συναδέλφων που ανήκουν στην κατηγορία των συνεπών δανειοληπτών από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, όπως πράττει ήδη το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η επιβράβευση των ΄΄πράσινων δανείων΄΄, θα λειτουργήσει ως ελάχιστο αντιστάθμισμα προς τους συναδέλφους, οι οποίοι παρα τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και έχοντας απωλέσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους λόγω των περικοπών στις αποδοχές τους, ωστόσο συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν στο ακέραιο τις οικονομικές τους οφειλές.
         Είναι βέβαιο πως αν καταφέρουμε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία θα υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη προς όφελος όλων των συναδέλφων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.



          Με εκτίμηση,


ΚΕΝΔΡΙΣΤΑΚΗΣ Κων/νος  Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν.Η. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΔΡΑΚΑΚΗΣ Αντώνιος  Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν.Η. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Ν.Η. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια