Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς έστησαν το επεισόδιο στα 'Ιμια οι Τούρκοι - 'Ηθελαν σοβαρό επεισόδιο, οπωσδήποτε


Στημένο για να γίνει...καυγάς ήταν από νωρίς το σκηνικό στα 'Ιμια, πολύ πριν το Τουρκικό σκάφος προχωρήσει στον εμβολισμό του ελληνικού ΠΑΘ.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, οι τούρκοι ξεκίνησαν το επεισόδιο παρενοχλώντας πρώτα το ΠΑΘ 060 - Φούρνοι, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή.
Στην παρενόχληση συμμετείχαν 4 μικρά τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής και η 88μετρη ακταιωρός τα οποία σε κάποια φάση περικύκλωσαν το ελληνικό σκάφος.

Το ΠΑΘ 090 ΓΑΥΔΟΣ το οποίο επίσης εκτελεί υπηρεσία αυτό το διάστημα στα Ιμια, έσπευσε στην περιοχή για να συνδράμει το 060.

'Οταν τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν από το 060, δύο από τα μικρότερα τουρκικά περιπολικά, μπήκαν μπροστά από το ΠΑΘ 090 για να του "κόψουν το δρόμο".

Ο κυβερνήτης του 090 έκανε κράτει. Τότε η Τουρκική ακταωρός, σαν να...σημάδευε από ώρα ξεκίνησε πορεία εμβολισμού του ελληνικού σκάφους.

Μπροστά στον κίνδυνο δυστυχήματος ο έλληνας κυβερνήτης έκανε πρόσω ολοταχώς γι' αυτό και η τουρκική ακταιωρός έπεσε στην πρύμνη του προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το Αρχηγείο Λ.Σ πάντως παρά το θερμότατο του επεισοδίου εξέδωσε μία λιτή, απλή κι απέριττη επίσημη ανακοίνωση:

Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. 

Δ.ΒοΓ.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια