Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θέλεις καλύτερη ποιότητα ζωής; Κόψε άμεσα αυτές τις συνήθειες!


Κάποιες συνήθειες που έχουμε καθημερινά μπορούν να μας στερήσουν από μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να διαμορφωθεί μια συνήθεια. Παρακάτω θα δείτε συνήθειες που πρέπει να κόψετε άμεσα, εάν θέλετε να ζήσετε καλύτερα.

Η Philippa Lally και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου απέδειξαν ότι κατά μέσο όρο 66 ημέρες είναι απαραίτητες προκειμένου να μετατραπεί μια ενέργεια σε κάτι που κάνεις χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείς. Το ίδιο ισχύει και για να απαλλαγείς από μια συνήθεια που έχει ήδη υιοθετήσει. Αλλά σίγουρα αξίζει να εξετάσεις ποιες από τις συνήθειές σου είναι υγιείς και ποιες σε βλάπτουν. Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες που πρέπει να κόψεις άμεσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής;

Μη βάζεις τα πόδια σου πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Οι επιβάτες θέλουν να καθίσουν όσο γίνεται πιο άνετα. Σε πολλές ταινίες, οι πιο cool χαρακτήρες φαίνονται συχνά καθισμένοι στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου με τα πόδια επάνω στο ταμπλό.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η συνήθεια είναι πολύ επικίνδυνη. Εκτός απ’ αυτό, είναι μια πολύ επικίνδυνη θέση στην περίπτωση ενός ατυχήματος. Κρατώντας τα πόδια σου πάνω στο επίπεδο του προσώπου σημαίνει ότι το πρόσωπό σου θα χτυπήσει στα γόνατά σου αν το αυτοκίνητο ξαφνικά φρενάρει. Η σύγκρουση της γνάθου και των γόνατων σου μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα των οστών και σε μια εξαιρετικά μακρά και δύσκολη περίοδο αποκατάστασης.

Άπλωσε τις πετσέτες σου να στεγνώσουν και μην αφήνεις στην άκρη την κουρτίνα του μπάνιου
Η πιο κλασική κίνηση που κάνεις αφού βγεις από το μπάνιο στοιχηματίζω ότι είναι ν’ αφήσεις την κουρτίνα στην άκρη και την πετσέτα σου κρεμασμένη χωρίς να την απλώσεις. Είναι μια λάθος κίνηση, αφού συγκεντρώνονται βακτήρια που δημιουργούν μούχλα και κακοσμία. Δεν θέλεις σίγουρα να έχεις ένα βρώμικο μπάνιο, ε;


Ο καφές καταστρέφει το άδειο σου στομάχι

Η συνήθεια είναι ο καθένας μας με το που ξυπνήσει να πηγαίνει κατευθείαν στην κουζίνα για να φτιάξει καφέ. Όλοι το κάνουν χωρίς εξαιρέσεις. Το θέμα που υπάρχει δεν σχετίζεται τόσο με την κίνησή σου όσο με το γεγονός ότι το κάνεις χωρίς να έχεις φάει κάτι νωρίτερα. Και παρόλο που ο καφές έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, εντούτοις το μειονέκτημά του στη δεδομένη περίπτωση έχει να κάνει με την πιθανή συσχέτιση αυτής της κακής συνήθειας με καρδιαγγειακά και προβλήματα δυσπεψίας.

Όταν πεινάς, το στομάχι σου εκκρίνει γαστρικό οξύ. Όταν πίνεις καφέ, γίνεται η ίδια διαδικασία μόνο που το φαγητό που θα έπρεπε να ακολουθήσει δεν έρχεται ποτέ. Έτσι δημιουργείται επιπλέον γαστρικό οξύ που καταστρέφει τα τοιχώματα του στομαχιού σου.

Οι ειδικοί προτείνουν να πίνεις καφέ μετά το πρωινό σου ή στη μέση της ημέρας.

Σταμάτα να καταναλώνεις pop corn

Ποιος δεν «κολλάει» μπροστά από μια οθόνη τρώγοντας ένα κουβά pop corn; Είναι μια συνήθεια που όλοι λίγο ή πολύ ακολουθούμε και τη συνοδεύουμε με αναψυκτικό. Αλλά είναι μια κακή συνήθεια. Το καλό νέο είναι ότι κόβεται εύκολα, εν συγκρίσει μ’ άλλες κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα.


Οι οδοντίατροι λένε ότι το pop corn καταστρέφει τα δόντια σου. Τα μικρά κομματάκια από το ψημένο καλαμπόκι κολλάνε ανάμεσα στα δόντια σου και δεν βγαίνουν ακόμα και με σχολαστική φροντίδα. Επιπλέον, με το να τρως παρακολουθώντας μια ταινία παίρνεις βάρος.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσεις μια ταινία σταμάτα να τρως pop corn!

Μην αφήνεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο

Κάθε οδηγός αφήνει ένα μπουκαλάκι νερό μέσα στο αυτοκίνητό του και παρόλο που ο ίδιος το κάνει για να το έχει σε μια ώρα ανάγκης εντούτοις είναι μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι το νερό μέσα στο μπουκάλι λειτουργεί σαν φακός που αντανακλάει το φως και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά αν βρει μια σκούρα επιφάνεια (το ταμπλό ή τη μοκέτα του αυτοκινήτου).

Η πιθανότητα ένα μπουκάλι νερού να προκαλέσει μια πυρκαγιά είναι πολύ μικρή, αλλά υπάρχει. Γι’ αυτό την επόμενη φορά μην αφήνεις ένα μπουκάλι νερού στο αυτοκίνητό σου, αν δεν θέλεις να το δεις καμένο.

Μην τραβάς το κάθε τι φωτογραφία με το κινητό σου. Είναι κακή συνήθεια!

Τα κινητά μας έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας και τραβάμε φωτογραφίες σχεδόν τα πάντα με σκοπό να τις δημοσιεύσουμε στα social media. Μια έρευνα από το Fairfield University αναφέρει ότι με το να βγάζεις τα πάντα φωτογραφίες χάνεις την ουσία και τα σημαντικά πράγματα.

Το πρόβλημα σχετίζεται με το ότι τραβώντας μια φωτογραφία το ενδιαφέρον σου εστιάζεται στην ίδια τη φωτογραφία και όχι στο αντικείμενο που βγάζεις.


Δύο είδη ανθρώπων συμμετείχαν στην έρευνα του πανεπιστημίου. Από τη μια οι συμμετέχοντες από το πρώτο group περπάτησαν στο μουσείο και εξέτασαν τα εκθέματα, ενώ η άλλη ομάδα πήρε μόνο φωτογραφίες των ίδιων εκθεμάτων. Τελικά, τα μέλη της δεύτερης ομάδας ήταν λιγότερο αποτελεσματικά όταν απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο για την έκθεση.

Μην παίρνεις βιταμίνες με βιολογικά ενεργά συστατικά

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C τους κάνει ανθεκτικούς σε ένα κρυολόγημα ή παίρνοντας κάτι τέτοιο μπορούν να υποκαταστήσουν μια κανονική φαρμακευτική θεραπεία.

Αν η διατροφή σου είναι ισορροπημένη, σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι επιπρόσθετες βιταμίνες, καθώς τις προσλαμβάνεις από την τροφή σου. Οι επιπρόσθετες βιταμίνες είναι για όσους έχουν έλλειψη και δεν κάνουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Οι βιταμίνες χρησιμοποιούνται ως πηγή ουσιών μόνο αν το σώμα σου τις στερείται. Φυσικά, είναι καλό να επαναφέρουμε την ισορροπία των ουσιών που λείπουν. Αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα. Έτσι, δεν μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένειά σου αν είσαι άρρωστος.

Μη βάζεις το κινητό κάτω από το μαξιλάρι σου. Είναι κακή συνήθεια!

Ένα κινητό που φορτίζει κάτω από ένα μαξιλάρι μπορεί να εκραγεί και να σου προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι, καθώς το κινητό φορτίζει, ζεσταίνεται. Αν και τα νεότερα μοντέλα κινητών τηλεφώνων έχουν βελτιωθεί, υπάρχουν ακόμα smartphones με μπαταρίες που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη συνολική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή ή το καλώδιο του φορτιστή μπορεί να πάρει φωτιά. Αν το τηλέφωνό σου βρίσκεται κάτω από το μαξιλάρι σου, κινδυνεύεις να τραυματιστείς.


Γενικός κανόνας αποφυγής ατυχημάτων είναι να μη βάζεις για κανένα λόγο κάτω από το μαξιλάρι το κινητό σου είτε φορτίζει είτε όχι. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τραυματιστείς!


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια