Ηράκλειο: Δυο φορές στη φυλακή και δύο φορές … αθώος

Με διαφορά 22 ετών δικάστηκε δύο φορές για το ίδιο αδίκημα σε δύο χώρες και απαλλάχτηκε και


 στις δύο περιπτώσεις. Την πρώτη φορά ήταν …αμούστακο αγόρι, την δεύτερη οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. Εντελώς ξαφνικά πριν λίγο καιρό και ενώ πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για προσωπική του υπόθεση, ήρθε στην επιφάνεια ένα ένταλμα που εκκρεμούσε από το 1995.
Με συνοπτικές διαδικασίες προσγειώθηκε ανώμαλα στον …όμορφο κόσμο των φυλακών Κορυδαλλού, αποφυλακίστηκε ένα μήνα μετά με απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών και πριν από λίγες ημέρες αθωώθηκε για δεύτερη φορά.
Πρόκειται για την ιστορία ενός 42χρονου οικονομικού μετανάστη από την Αλβανία, ο οποίος διαμένει και εργάζεται χρόνια στο Ηράκλειο με την οικογένεια του, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Παραμονές των Χριστουγέννων πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να απευθύνει πρόσκληση στους δικούς του στην Αλβανία για να έρθουν στην Κρήτη για τις εορτές.
Για προσωπικές του υποθέσεις (έκδοση εγγράφων κλπ) είχε ξαναπάει στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς ποτέ να υπάρξει κάποιο ζήτημα. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά αφού ανέκυψε σε βάρος του ένταλμα που εκκρεμούσε από το 1995 και αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ο 42χρονος έπεσε από τα… σύννεφα, αφού για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε λογοδοτήσει πριν από 22 χρόνια ενώπιον των αλβανικών αρχών.
Είχε όμως απαλλαχτεί και μάλιστα του καταβλήθηκε και αποζημίωση από το αλβανικό κράτος επειδή είχε μείνει άδικα στη φυλακή για τρεις μήνες. Βέβαιος ότι η υπόθεση αυτή έχει κλείσει οριστικά για εκείνον, ο 42χρονος συνέχισε κανονικά τη ζωή του. Δούλεψε σκληρά, απέκτησε τη δική του οικογένεια και ζει μόνιμα στο Ηράκλειο.
Τον Δεκέμβριο, οπότε και εκτελέστηκε το ένταλμα, ο 42χρονος βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ζωή του ανατράπηκε από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο συνήγορός του, Αντώνης Επιτροπάκης, έκανε αίτηση στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών ζητώντας την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους.
Έναν μήνα μετά, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου, το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, παρά το γεγονός ότι η δίκη του 42χρονου θα εκδικαζόταν σε δύο εβδομάδες.
Θεώρησε όμως από τα στοιχεία που υπήρχαν στη διάθεσή του ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Πριν από λίγες ημέρες η υπόθεση του 42χρονου εκδικάστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, το οποίο τον απάλλαξε από την κατηγορία, επιφέροντας ανακούφιση στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Πηγή: patris.gr
_