Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χανιά: Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον

Όπως πέρυσι που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, έτσι και φέτος στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, τελέστηκε παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας της Κρήτης, εκπροσώπων
τοπικών αρχών, συγγενών και κόσμου, το Τρισάγιο στο εικονοστάσι του Αγίου Αρτεμίου, στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Νωρίτερα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χανίων από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.


Οι πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικοί από το νομό Χανίων είναι οι εξής:

α) Αρχιφύλακας Μπερτσουλάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ από τα Δελιανά Κισάμου Χανίων που σκοτώθηκε εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, σε ατύχημα στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού την 18-3-1987 2.

β) Αρχιφύλακας Λουπασάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ από την Κρύα Βρύση Κισάμου Χανίων που σκοτώθηκε εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα την 21-6-1987

γ) Υπαστυνόμος Α΄ Σπανουδάκης Μιχαήλ του Μιχαήλ από Γερακιανά Κισάμου Χανίων που δολοφονήθηκε την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς από πυρά Αλβανού κακοποιού, ληστή τράπεζας ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει.

δ) Ανθυπαστυνόμος Λαζαρίδης Ευστάθιος του Ιωάννη από Τσοτύλι Κοζάνης ο οποίος όταν υπηρετούσε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, τραυματίσθηκε βαρύτατα από πυρά πυροβόλων όπλων, όταν με άλλους συναδέλφους του που συμμετείχαν σε αποστολή την 5-11-2007 έπεσε σε δολοφονική ενέδρα κακοποιών στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου. Νοσηλεύτηκε για πολλά χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία και απεβίωσε συνεπεία του τραυματισμού του την 6-9-2015.


neatv.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια