Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δήμος Χίου: Δεν πήραμε 750.000 ευρώ για την αγορά της ΒΙΑΛ

Αντέδρασε ο Δήμος Χίου στις δηλώσεις του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος, από βήματος της Βουλής, ανέφερε ότι ο δήμος έχει λάβει 750.000 ευρώ για την αγορά του
πρώην βιομηχανικού χώρου της ΒΙΑΛ, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.
Σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς παρουσίασε στοιχεία, βάσει των οποίων, ο Δήμος Χίου έχει λάβει συνολικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό 650.000 ευρώ. «Αν ο υπουργός θεωρεί ότι με αυτά τα χρήματα στη Χίο αγοράστηκε η ΒΙΑΛ και δεν καλύφθηκαν πάγιες ανάγκες των προσφύγων τότε τι ακριβώς έχει αγοραστεί με ποσά που αναλογικά διατέθηκαν στα άλλα που διαθέτουν κέντρα υποδοχής;».
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής εξωδίκως, να ανακαλέσει μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις "ανακρίβειες" τις οποίες, όπως υποστηρίζει, έχει πει. Να γνωστοποιήσει επίσης, αυτό το ζήτημα στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στον Πρωθυπουργό και στην ΚΕΔΕ - αφού όπως σημειώνεται «είναι η πολλοστή φορά που στοχοποιείται ο Δήμος της Χίου και ο Δήμαρχος». Σε αντίθετη περίπτωση όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου αποφάσισε να προχωρήσει σε ένδικα μέτρα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια