Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικογραφία σε βάρος 41χρονης για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 41χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Κένυας, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

 

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 41χρονη ανέβασε σε συγκεκριμένο διαδικτυακό πρόγραμμα αρχείο βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπό διερεύνηση υπόθεση και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα αποθήκευσης.

 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια