Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανατριχιαστικό: Ο επιθανάτιος ρόγχος του πυροσβέστη: "37,5 χρόνια έσωζα ζωές και περιουσίες, αλλά δεν μπόρεσα να σώσω την οικογένεια μου..."

Ποιος θα μπορέσει ν΄ ακούσει ή έστω ν' αφουγκραστεί τον επιθανάτιο ρόγχο του πυροσβέστη; Και ποιος μπορεί να πει τί είναι δίκαιο, τί μη δίκαιο και τί τ' ανάμεσο τους, κατά
παράφραση του στίχου του κορυφαίου ποιητή;

Ο Βασίλης, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο. Δυστυχώς για τις έσχατες αγωνίες του και τον εφιαλτικό Γολγοθά της οικογένειας του, πέθανε ... αργά!!! Κι αυτό γιατί έφυγε από τη ζωή αφού είχε ήδη ψηφιστεί ο συζυκτόνος και ταυτόχρονα παιδοκτόνος νόμος που έστησε στο απόσπασμα τα μέλη όλων των ηρωικών ένστολων, διασώστες και καταθέτες ψυχών στην τράπεζα της κοινωνικής ασφάλειας,  που περιέχει το άρθρο 12 στον επαίσχυντο 4387/2016.

Αν υπάρχει κοινωνική ευθυξία και συνείδηση, όλοι οι ζώντες και ευεργετημένοι από τη θυσία αυτών των ανθρώπων, οφείλους και πρέπει ν' αφουγκραστούν τον επιθανάτιο ρόγχο του Βασίλη. Ένας ρόγχος που αποτελεί κραυγή και κατηγορώ για εμάς που αποδεικνυόμαστε αχαριστότεροι του ευεργετηθέντος. Ο Βασίλης είχε ψυχή και την κατέθεσε στον βωμό του καθήκοντος. Είχε όμως γυναίκα και παιδιά, όπως και πολλοί ακόμη Βασίληδες, που ως κοινωνία έχουμε ηθικό και πραγματικό χρέος να τους προστατεύσουμε.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση των πυροσβεστών που επεξηγεί την αναλγησία.   





                Αθήνα, 05/02/2018


             ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
                                                                                       ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


ΘΕΜΑ: «Άμεση κατάργηση του απάνθρωπου νόμου για τις συντάξεις χηρείας»

     Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την 01-02-2018 και εξέφρασε για πολλοστή φορά την αμέριστη συμπαράστασή της και την έμπρακτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Συζύγων θανόντων «Α.Ξ.Ι.Α» και ιδιαιτέρως στις χήρες των συναδέλφων μας που δεν δικαιούνται συντάξεις χηρείας.
     Θυμίζουμε ότι από την ψήφιση του άδικου άρθρου 12 του ν.4387/2016 «Σύνταξη λόγω θανάτου με αποτέλεσμα κυρίες που έχασαν τον άνδρα τους» ισχύουν τα εξής:
·         Από 52 έως 55 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης για 3 χρόνια έπειτα να διακόπτεται και να επαναχορηγείται σε ηλικία 67 ετών.
·         Κάτω των 52 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης μόνον για 3 έτη και μετά να διακόπτεται οριστικώς.
    Το μόνο που έχουμε να πούμε στους ιθύνοντες είναι πως ο νόμος αυτός είναι απάνθρωπος και να τους γνωρίσουμε τα τελευταία λόγια του Βασίλη, του εκλιπόντος συναδέλφου μας, ο οποίος υπηρέτησε την Ελληνική πολιτεία και το Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι το τέλος της ζωής του, τα οποία ήταν:

«37,5 χρόνια έσωζα ζωές και περιουσίες ανθρώπων
 και δεν μπόρεσα
να σώσω την οικογένειά μου».
                                                               
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                   ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                      




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια