Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έπιασαν τον κυπριακής καταγωγής συνεργάτη του Τζιχάντι Τζον - Εμπλέκεται σε 27 εκτελέσεις

Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του διαβόητου τζιχαντιστή- εκτελεστή «Τζιχάντι Τζον» από δυνάμεις Κούρδων και Αμερικανών. Πρόκειται τους επονομαζόμενους και Beatles του ISIS (εξαιτίας της
βρετανικής προφοράς τους), Αλεξάντα Κότεϊ και Ελ Σαφι Ελσέιχ. Οι δύο Βρετανοί υπήκοοι εμπλέκονται σε τουλάχιστον 27 εκτελέσεις και θεωρούνται από τους πιο αδίστακτους βασανιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Τζιχάντι Τζον σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία τον Νοέμβριο του 2015. Οι άλλοι δυο έπεσαν πρόσφατα στα «χέρια» των Κούρδων μαχητών και στη συνέχεια στις αμερικανικές αρχές.
Ο Αλεξάντα Κότεϊ είναι Βρετανός υπήκοος, με καταγωγή από την Κύπρο και τη Γκάνα. Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, εμπλέκεται στις εκτελέσεις των «Beatles» και σε εξαιρετικά σκληρές μεθόδους βασανιστηρίων, όπως το ηλεκτροσόκ και οι πνιγμοί.
Ο Κότεϊ έχει πατέρα κυπριακής καταγωγής και μητέρα από τη Γκάνα. Ζούσε στο Πάντινγκτον της Βρετανίας και μεγάλωσε σε ελληνορθόδοξη οικογένεια. Οι γείτονές του τον περιέγραφαν ως ένα ευγενικό αγόρι. Ασπάστηκε το Ισλάμ όταν ερωτεύθηκε μια μουσουλμάνα, με την οποία απέκτησε δυο κόρες. Τον Ιανουάριο του 2017, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Κόμεϊ είναι μέλος του ISIS.

enikos.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια