Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρουσίασε το ημερολόγιο του 2018 το ελληνικό τμήμα της ΙΡΑ

Το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών ανέδειξε σε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εσπερίδα, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του πνευματικού κέντρου
Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών  όπου παρουσίασε και το επιτοίχιο ημερολόγιό του.



Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν :
“Καθήκον, εθελοντισμός, κοινωνική προσφορά των αστυνομικών, μια σχέση αμφίδρομη”
Την εμπεριστατωμένη και πολύ κατατοπιστική παρουσίαση του ημερολογίου έκανε ο αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων και υπεύθυνος εκδόσεων της Ένωσής μας κ. Σπύρος Φώτογλου , ο οποίος περιδιάβηκε με γλαφυρότητα  όλες τις σελίδες του ημερολογίου, δίνοντας περιληπτικά το περιεχόμενό τους, αναδεικνύοντας τη  μεγάλη  αξία αυτής της έκδοσης  που φιλοξενεί  στις σελίδες της  πλουσιότατο, πρωτότυπο, ποικίλο  και σπουδαίο υλικό για τις δράσεις και το έργο μας.
 Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης, τόνισε την προσφορά της ΙΡΑ τόσο στα μέλη και στους συναδέλφους μας, όσο και στην κοινωνία, δια της  μεθοδικής  και αδιάκοπης προσπάθειας που καταβάλουν οι εθελοντές μας, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αυτοτελώς αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένους στην κοινωνία φορείς και οργανισμούς.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο καταξιωμένος  δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος.
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης o οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Έλληνας αστυνομικός, θέση και στάση στο κοινωνικό γίγνεσθαι»   και ο Πρόεδρος του οργανισμού “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” κ. Κώστας Γιαννόπουλος o οποίος εισηγήθηκε το θέμα:  «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός ως στάση ζωής».
Αμφότεροι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ένωσή μας, ως φορέας, αλλά και οι Έλληνες Αστυνομικοί, οι οποίοι –στην πλειονότητα τους- αφοσιωμένοι στο λειτούργημα που επιτελούν, υπερβαίνουν πολλές φορές εαυτούς προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες , συνεισφέροντας σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του κράτους και στην εμπέδωση  του αισθήματος ασφάλειας. Επίσης μέσω της παγκόσμιας συνεργασίας του φορέα μας με άλλα εθνικά τμήματα, προβάλλουν την Αστυνομία μας, αλλά ακόμα και τη χώρα διεθνώς.
Χαιρετισμό απήυθυναν :
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης  κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.
Εκ μέρους του Αρχηγού χαιρετισμό απηύθυνε ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ ο Αντιπρόεδρος ΔΣ  κ. Θεόφιλος Παπαδάκης.
Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Χρήστος Τεντόμας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης , ο επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος εα κ. Δημήτριος Μητρόπουλος, , ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. Ιωάννης Σκλάβος, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Γεώργιος Τζατζάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυν/κών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Γεώργιος Καρτσάκης, Πρόεδροι των Τοπικών Διοικήσεων Αιτωλίας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Κικλίς, Λάρισας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Τρικάλων  και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής κκ. Απόστολος Σπυράκος, Βασίλειος Γιαννακόπουλος και Αναστάσιος Παπαμιχαήλ, ο Νομικός Σύμβουλος της ένωσής μας κ. Περικλής Δουβίτσας,  η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κα Γιώτα Λουρίδα και ο Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Μεσσήνης, ο Ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κ. Ιωάννης Βέλλης και ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γεώργιος Τσούκαλης.
Η εκδήλωσε έκλεισε με  παρεμβάσεις των προσκεκλημένων, αρκετές εκ των οποίων προκάλεσαν ένα  όμορφο και εποικοδομητικό διάλογο.
Το Ελληνικό Τμήμα/ΙΡΑ εδώ και χρόνια γεφυρώνει τις σχέσεις αστυνομίας με την κοινωνία. Το καλαίσθητο ημερολόγιο με επιλεγμένα θέματα που κοσμούν τους μήνες του έτους, αποκαλύπτει τις ευαισθησίες των μελών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και το κοινωνικό έργο του συνόλου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Τοπικών Διοικήσεων επικεντρώνονται στις τρείς βασικές αρχές της Ένωσής μας: την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την κοινωνική προσφορά.     Για τη νέα χρονιά ας επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μα για να προχωρήσουμε δημιουργικά μπροστά και να ζήσουμε μία χρονιά ειρηνική και ελπιδοφόρα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι  συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης ,  αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
SERVO PER AMIKECO

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                     Ιωάννης Καραπατάκης                              Βασίλειος Παπάς
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια