Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βίτσας: Στα τέλη του 2018 η επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς

Το τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς, δήλωσε ο αναπληρωτής
υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των στρατιωτικών.
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι «στο τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα έχουμε γνώση των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς».
«Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 450-500 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις, που θα καταβληθεί σε 36-48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού», διευκρίνισε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, παρατήρησε ότι οι περικοπές του 1,5% που επήλθαν με το νέο μισθολόγιο λύνονται με τα επιδόματα που χορηγούνται.
ΝΔ: Να συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως η Κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ
«Να συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως η Κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των παράνομων περικοπών στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τις αποφάσεις της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Οι αποφάσεις της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου Επικρατείας, δικαιώνουν απόλυτα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη σαφή και κατηγορηματική δέσμευσή του προς τις Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και θα χορηγήσει αναδρομικά το υπόλοιπο 50% των μειώσεων στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, είχε κάνει πράξη το 2014 την επιστροφή του πρώτου 50% από τις εν λόγω περικοπές σεβόμενη τη δικαστική κρίση.
Στον αντίποδα, ο κ. Καμμένος, στη συνάντηση του με τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για την αναδρομική χορήγηση του 50% των μειώσεων, προφασιζόμενος ότι δεν το επιτρέπουν η Τρόικα και το Υπουργείο Οικονομικών.
Ζητάμε από τους κυρίους Καμμένο και Τσίπρα, να συμμορφωθούν πλήρως με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και να δεσμευτούν με σαφήνεια και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναδρομική χορήγηση του 50%. Κάθε άλλη επιλογή τους απλά θα επιβεβαιώσει την παροιμιώδη αναξιοπιστία τους».
kathimerini.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια