Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Tide Pod Challenge»: Η νέα επικίνδυνη μόδα επιτάσσει να βάζουν στο στόμα τους ταμπλέτες πλυντηρίου!



Ακόμη μία νέα επικίνδυνη μόδα προκαλεί ανησυχία σε γονείς και γιατρούς.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν εφήβους να βάζουν στο στόμα τους πολύχρωμες ταμπλέτες πλυντηρίου ρούχων.

Η τρέλα άρχισε πέρυσι, όταν ένας μαθητής βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να μασάει κάψουλες πλυντηρίου. Για αρκετούς το θέαμα ήταν αστείο, ωστόσο, κάποιοι έφηβοι το πήγαν λίγο πιο μακριά.

Τον τελευταίο μήνα, το «Tide Pod Challenge» έχει κάνει την εμφάνισή του και καλεί παιδιά και εφήβους να βάλουν στο στόμα τους κάψουλες πλυντηρίου.


Μια έφηβη είπε στο BuzzFeed πως διάβασε για τη νέα τρέλα σε μια ομάδα πρόκλησης στο Whatsapp και βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να δαγκώνει μία κάψουλα με απορρυπαντικό. «Δεν φοβόμουν γιατί ήξερα πως δεν θα το καταπιώ», λέει. «Απλά το δάγκωσα και έπλυνα το στόμα αρκετές φορές μετά», προσθέτει.

Γιατροί και γονείς καλούν τα παιδιά να σταματήσουν να βάζουν στο στόμα τους απορρυπαντικό, το οποίο είναι επικίνδυνο για την υγεία. Η ουσία είναι δηλητηριώδης και υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι εάν υπάρξει κατάποση.

Σύμφωνα με το δρα Αλφρεντ Αλέγκουας Τζ., η κατάποση ακόμη και μικρής ποσότητας εξαιρετικά συμπυκνωμένου απορρυπαντικού που βρίσκεται σε κάψουλα, μπορεί να προκαλέσει διάρροια και εμετό, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αναπνοής.


Πηγή: iefimerida.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια