Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρματαγωγό Λέσβος: Ατύχημα μέσα στο Nαύσταθμο Σαλαμίνας

Συναγερμός σήμανε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά το ατύχημα του αρματαγωγού Λέσβος που σημειώθηκε αργά την Τρίτη εντός του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας. Οι ισχυροί
άνεμοι, ταχύτητας 40 κόμβων που έπνεαν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα όπως έλεγε υψηλόβαθμη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου στο OnAlert το πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού να "ξυστεί" πάνω σε μια προβλήτα και να "σκίσει" τη μια πλευρά της κατά μήκος δύο μέτρων.

"Πήγε να μπει μέσα τον πήρε ο αέρας, βγήκε για να προλάβει, αλλά κατά την έξοδό του ακούμπησε σε έναν προβλήτα που είναι από την αντίθετη πλευρά και σκίστηκε εκεί." ανέφερε χαρακτηριστικά στο OnAlert.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια πηγή ενημέρωσης υπογράμμιζε με σημασία ότι η ζημιά είναι στα ανώτερα τμήματα του "σώματος" του πλοίου και όχι χαμηλά. Υπογράμμιζε μάλιστα με νόημα τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή που επέτεινε το σκοτάδι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:  "Έχει γίνει ένα σκίσιμο που εντός δύο ημερών μπορεί να αποκατασταθεί" και πρόσθετε: " Ένα πλοίο, με αέρα, νύχτα που παει να δέσει μετά από την επιστροφή προγραμματισμένων δοκιμών, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποφευγχθεί"

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πηγές ενημέρωσης του ελληνικού Πενταγώνου, το αρματαγωγό "Λέσβος" έκανε δοκιμές, μετά την επισκευή μηχανικών προβλημάτων. 


onalert.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια