Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Like μόνο στον συνδικαλισμό

Είναι ευρέως αποδεκτό, ότι τα social media, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, είτε ως εργαλείο ενημέρωσης, είτε ως μέσο προβολής, ως μορφή ψυχαγωγίας, είτε ως μέσο εκτόνωσης με
την τοποθέτηση «κοινωνικών προβληματισμών».
                Ο σύγχρονος συνδικαλισμός, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, αναγνωρίζοντας τη δυναμική φύση του εν λόγω εργαλείου αλλά και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας, προσχώρησε στους κόλπους του, αναπτύσσοντας με ραγδαίο ρυθμό, τον δικό του «κύκλο εργασιών». Έτσι πολύτιμες και εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες, ποικίλου θεματικού περιεχομένου, πλέον γνωρίζονται ταυτόχρονα και ανέξοδα σε ένα πλήθος προσώπων. Ενδεικτικά ωφέλιμα παραδείγματα, η νομοθετική ενημέρωση, η γνωστοποίηση εργασιακών δικαιωμάτων, οι πολύτιμες ρεαλιστικές, κοστολογημένες προτάσεις περί εργασιακών συνθηκών και μισθολογικών απολαβών, η επισήμανση υφιστάμενων προβλημάτων με την πρόταση αντίστοιχων λύσεων κλπ.
                Τι γίνεται όμως όταν ο κόμβος χρησιμοποιείται για ανούσια, όχι πάντα ανιδιοτελή, αυτοπροβολή; Τι αίσθηση δημιουργείται όταν απλά γίνεται ένα μέσο αφορισμών και έντονης διαμάχης, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους πόλωσης, άνευ τεκμηρίωσης και συνδικαλιστικού οφέλους και που εν τέλει μόνο «θόρυβο» προκαλεί, αφήνοντας στους τρίτους αλγεινές εντυπώσεις; Η σύγχυση, η λύπη και η δυσαρέσκεια είναι απόρροια των ανωτέρω, που αφενός οδηγεί σε τεράστιες αποκλίσεις από τον ουσιαστικό σκοπό της χρήσης του εν λόγω εργαλείου, αφετέρου απομακρύνει την από κοινού επιδίωξη και εσωτερική συνοχή, απαραίτητες προϋποθέσεις για την προάσπιση των κοινών εργασιακών συμφερόντων.
                Ας αφήσουμε λοιπόν τις όμορφες «οικογενειακού τύπου» φωτογραφίες, τις μαζικές κοινοποιήσεις παρουσίας, τους αφορισμούς και τις κινηματικού τύπου διαμάχες. Αν δεν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό, είναι καλύτερο να σιωπάς. Είναι προτιμότερο να μιλάς μετρημένα, χωρίς φανφαρονισμούς. Αν δεν μπορείς να συνεισφέρεις θετικά, δώσε χώρο σε αυτούς που επιθυμούν. Ας εκμεταλλευτούμε πραγματικά και ουσιαστικά τη δύναμη της πληροφορίας, το βήμα που ένα τέτοιο εργαλείο προσφέρει και ας παραμερίσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και επιδιώξεις.
                Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι, όταν με τις ενέργειες μας τροφοδοτούμε την λάθος συμπεριφορά, για το λόγο αυτό, Like μόνο στον συνδικαλισμό και όχι στα πρόσωπα!
 
 










ΑΛΑΜΠΟΥΡΤΣΙΔΗΣ Σάββας
Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών 
"Εξειδίκευση στην Κοστολόγηση - Ελεγκτική"

Πτυχιούχος Τμήματος Λογιστικής Α.Τ.Ε.Ι.Σερρών









_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια