Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η αναθεώρηση μιας σφαγής IV''

Εδώ είμαστε και πάλι, με την συνέχεια της αναφοράς μας στον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ», το «αναθεωρημένο» ΑΙΣΧΟΣ, που ουσιαστικά έχει σαν σκοπό να πετάξει έξω από κάθε παροχή το 70% και άνω των ασθενών.

Αυτό άλλωστε είναι ένα παλιό σχέδιο, ΠΡΟ κρίσης ΔΝΤ κλπ, το οποίο έπρεπε να εφαρμοστεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να σταματήσει το κράτος να πληρώνει συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα.

Αρχικά, επινόησαν τα… «ΘΑΥΜΑΤΑ» των διαφόρων επιτροπών (έγραψα πολλές φορές γι αυτά) όπου τυφλοί ξαναέβρισκαν το φως τους, ακρωτηριασμένοι έβλεπαν να φυτρώνουν τα μέλη που τους έλειπαν, και ένα σωρό άλλα, και αφού είχαν γίνει πλέον τα διάφορα «θαύματα», έκλειναν τους φακέλους των ασθενών με εξευτελιστικά χαμηλά ποσοστά.

Έτσι, για να θυμόμαστε κάποια πραγματάκια, και οι αρμόδιοι, να μην νομίζουν πως κοιμόμαστε. ΤΩΡΑ, με τον «νέο πίνακα», εκεί να δείτε πανηγύρι που θα γίνει. Και να θυμίσω σε ΟΛΟΥΣ, πως είναι σε ισχύ.

Και τώρα, ας δούμε κάποια σχόλια και αντιδράσεις ασθενών, σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, που… «φωτισμένοι» επιστήμονες, γραφιάδες, και συνδικαλιστές, έβαλαν το χέρι τους για να γίνει, και νοιώθουν μάλιστα και υπερήφανοι γι αυτό.

«Στις ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ , μπουρδουκλωμένα τα βλέπω...Σύνδρομο ANGELMAN, είχαμε ΔΝ κάτω του 30 τώρα , ?? Επίσης υπάρχουν παιδιά με Σύνδρομο ANGELMAN που έχουν και ΔΝ κάτω του 20 και είναι σε αναπηρικό καρότσι λόγω τετραπληγίας ...Στο ΦΕΚ αναφέρει μόνο για την Βαριά Νοητική Υστέρηση και δεν αναφέρει το κινητικό - τετραπληγία , από την οποία μπορεί να πάσχει το ίδιο το άτομο»

«Μεσογειακή Αναιμία Βάζουν κριτήριο τις 12 μεταγγίσεις ανά έτος πράγμα αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό

Επίσης στην Ενδιάμεση Θαλασσαιμία και την Αιμοσφαιρινοπαθεια Η μπαίνουν κριτήρια που μειώνουν τα ποσοστά από 67%στο 50%»

«παντού με έμμεσο τρόπο, δυσκολεύουν πια το 67. Σε όλες τις ασθένειες σχεδόν»

 «ο διαβήτης τύπου 2 με χάπια, όχι ινσουλίνη, από 20 πήγε 10 %.αυτό μπορεί να μου προκαλέσει πρόβλημα.»

«Διαβήτης τύπου 2 Με ινσουλίνη μόνο ήταν 50 και το κατέβασαν 30»

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΧ ΤΟ ΚΟΥΣΙΝΚ ΕΙΧΕ 35 ΤΙς ΕΚΑΤΟ ΤΟ ΠΗΓΑΝ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΕΝΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΥ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΠΑΘΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ 16 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 16 ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΤΑ 6 ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 5 ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ 1ΣΠΑΣ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

«Υδροκεφαλία 10%αισχος ντροπή....»

«CMT νευρομυοπαθεια κληρονομική....δεν αναφέρει καν ποσοστό. Από ότι κατάλαβα θα είναι στην κρίση της επιτροπής με βάση την κλινική εικόνα και την ζημιά που έχει επέλθει στον ασθενή η οποία αναφέρουν πως είναι και μη αναστρέψιμη αφού η πάθηση είναι και εκφυλιστική. Πριν ήταν από 67% και πάνω»

«Ίσως αδικηθούν κάποιοι από την πτώση του ποσοστού στην παραπαρεση και την τετραπαρεση και χάσουν το εξωιδρυματικο.»

«Είναι δυνατόν η παραπαραση να την χαμηλωσανε τόσο; 30% η ελαφριά μορφή; 35-50% η μεσαία; Και 67% η βαριά;»

«Πάντως εγώ πιστεύω ότι στην αρχή δεν θα πειράξουν τα εφ´ορου ζωής και μετά από κανένα χρόνο θα βγάλουν κανένα καινούργιο νόμο με αναδρομική ισχύ και θα κόψουν σταδιακά και αυτούς που έχουν τώρα εφ´ορου ζωής. Συνολικά προβλέπω να κόψουν γύρω στο 80% των σημερινών δικαιούχων.»

«Είναι τραγικοί! Στην αιμορροφιλία βάζουν ίσα και όμοια ασθενή με ποσοστό παράγοντα 5%, ο οποίος έχει συνεχή αιμορραγικά επεισόδια με αυτόν που έχει ποσοστό παράγοντα 40% και δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα!!!»

«Που να δεις στα decibel των βαρήκοων.. Χαχαχα.. Τα μείωσαν!!

Εδω θα βγάλουν τον αυτισμό μη αναπηρικό..»

 «Δεν αναφέρονται τα σπάνια αυτοανοσα νοσήματα. Τι θα γίνει με τους χρόνια πάσχοντες;»

«Στον καρκίνο Μαστού δεν αναφέρει καν για επίπεδο/στάδιο 4 και 5...με χημειοθεραπείες κ ορμονοθεραπείες...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟΟΟ»

Αυτά φίλοι μου, είναι ΜΕΡΙΚΑ από τα σχόλια, από τις αντιδράσεις ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, από τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ πλέον που κυκλοφορούν. Και να ξέρετε, είναι θέμα ημερών πλέον, να γίνει ο «κακός χαμός», αφού ετοιμάζονται ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ που βλέπουν κάποιους να παίζουν με τις ζωές τους. Και επειδή το επόμενο διάστημα θα δούμε, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε τοποθετήσεις διαφόρων ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ και υποτακτικών  που πάνε με ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις (έχουμε στο χώρο ΚΑΙ τέτοιους), θα επανέλθω με νεώτερα.

 

 

 

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

 


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια