Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τουρκία: Νέο αντι-drone όπλο έκανε ποδαρικό στην πλατεία Ταξίμ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Νέο αντι- drone όπλο έκανε… ποδαρικό στην πλατεία ταξίμ στην Τουρκία την Πρωτοχρονιά. Όσοι πολίτες και τουρίστες  πήγαν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνταντινούπολη, τη νύχτα της
Πρωτοχρονιάς παρακολούθησαν παράλληλα και τη λύση για το σταμάτημα drones που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στα tourkikanea.gr με τη χρήση των drones γίνονται πολλές φορές παράνομες βιντεοσκοπήσεις σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους, σε αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και σε στρατόπεδα, ενώ έχει παρατηρηθεί μεταφορά παράνομων ουσιών στα σύνορα χωρών όπως των ΗΠΑ ή ακόμα και παράνομη μεταφορά ναρκωτικών σε φυλακές. Το τελευταίο διάστημα γίνεται επίσης λόγος για τη χρήση drones από τρομοκράτες, καθώς μπορούν να πλησιάσουν ευκολότερα τους στόχους τους. Το νέο όπλο αντι - drone, κατασκευή της ASELSAN( drone - savar στα τουρκικά) έχει στόχο να ελεγχθούν αυτές οι παράνομες δραστηριότητες. 

Πως δουλεύει

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα στα tourkikanea.gr όταν ο χειριστής πατήσει τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS/GSM/Wifi (2.4/5GHZ), αποκόπτοντάς το από αυτόν.

Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, στις περισσότερες περιπτώσεις:

α) Η συσκευή drone θα σταματήσει να στέλνει video στον χειριστή.
β) Δε θα μπορεί να δέχεται σήματα ελέγχου από τον χειριστή ή αν τα δέχεται λόγω της παρεμβολής θα υπάρχει δυσκολία ελέγχου.
γ) Δε θα μπορεί να δέχεται σήματα μέσω των δορυφόρων GPS οπότε θα αδυνατεί να γνωρίζει τη θέση του.
δ) Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα τέτοιο drone σύντομα θα προσγειωθεί στο έδαφος αυτόματα και θα το αναλάβουν οι αρχές.
Το βίντεο με το αντι- drone όπλο που έκανε την εμφάνιση του στην πλατεία Ταξίμ 

Δείτε το αντι - drone όπλο στις παρακάτω φωτογραφίες: 



 








 



Με πληροφορίες από http://tourkikanea.gr, και www.haberler.com

onalert.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια