Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέθανε ο αληθινός «Dirty Harry» - Ο αστυνομικός που ενέπνευσε τον Κλιντ Ίστγουντ (Photos)

Ίσως είναι γνωστό σε πολύ λίγους, αλλά ο ρόλος που «σφράγισε» την καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ, 



αυτός του σκληρού και ενίοτε ακραίου στις μεθόδους του αστυνομικού «Βρώμικου» Χάρι Κάλαχαν, στηρίζεται σε πραγματικό αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο, μετά από μακρά ασθένεια.

Το όνομά του ήταν Ντέιβ Τόσι και ήταν ο αστυνομικός που ανέλαβε την φρικιαστική υπόθεση του «Zodiac», του καθ' έξιν δολοφόνου, ο οποίος τρομοκράτησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τις αρχές της δεκαετίας του 1970 το Σαν Φρανσίσκο, σκοτώνοντας συνολικά τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες.
Ο Τόσι και ο συνεργάτης του, Μπιλ Άρμστρονγκ, ανέλαβαν την υπόθεση το 1969 χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να συλλάβουν τον μανιακό δολοφόνο, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ως σήμερα μυστήριο, παρά κάποιες εικασίες που έχουν γίνει από ερευνητές και την αστυνομία.
Ο Τόσι αποτέλεσε το καλούπι πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν δεκάδες ρόλοι σκληρών και αδίστακτων αστυνομικών που κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους «κακούς», ωστόσο, η αστυνομία τον απέσυρε από την υπόθεση του «Zodiac» το 1978, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε ο ίδιος στείλει ανώνυμα γράμματα σε ΜΜΕ επαινόντας τη δουλειά του.

Η αποτυχία του να πιάσει τον μανιακό τον στοίχειωσε για όλη του τη ζωή, προκαλώντας του έλκη στομάχου και εμμονές και τελικά μόνιμη ζημιά στην υγεία του.
topontiki.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια