Ένας τραυματίας, ζημιές και . . . βεντέτα

Διαστάσεις βεντέτας φαίνεται να λαμβάνει στη Μυρτιά, η σύγκρουση ΡΟΜΑ και Αλβανών. 


Ο κύκλος της έντασης φαίνεται να ξεκίνησε με ένα επεισόδιο το απόγευμα της Παρασκευής, όπου άτομα της μια πλευράς επιτέθηκαν άγνωστο για ποιον λόγο και τραυμάτισαν ελαφρά άτομο της άλλης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ένταση συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Μόλις έπεσε το σκοτάδι, δύο ΡΟΜΑ, πήγαν στο σπίτι που διαμένει Αλβανός με τη μητέρα του. Εκεί εισέβαλαν με τσεκούρια και άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους...
Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση είχε οδηγηθεί σε σύρραξη στο κέντρο του χωριού, με τους κατοίκους να παρακολουθούν, αδύναμοι να αντιδράσουν, αλλά φοβούμενοι και τα χειρότερα για την περιοχή και τους ίδιους.
Στο κεντρικό σταυροδρόμι του χωριού περίπου 30 άτομα μαζί με τους δύο προηγούμενους δράστες ενεπλάκησαν σε επεισόδια με τους δράστες να κρατάνε τσεκούρια, ξύλινα ρόπαλα και άλλα αντικείμενα για να επιτεθούν ο ένας στον άλλο.
Κατά τη σύρραξη, οι ΡΟΜΑ προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο ενός Αλβανού, τον οποίο και τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Με την παρέμβαση των διαθέσεων δυνάμεων της Αστυνομίας με άνδρες από την ΟΠΚΕ, το Α.Τ. Πύργου, την Τροχαία Πύργου, η συμπλοκή έλαβε τέλος, οι εμπλεκόμενοι διασπάστηκαν και αποχώρησαν.
Ωστόσο στο χωριό οι κάτοικοι ανησυχούν πως η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστεί και μάλιστα σύντομα. Οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την «βεντέτα» και με προληπτικές κινήσεις, ώστε να μην υπάρξει κάποια δυσάρεστη συνέπεια...
ilialive.gr
_