Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Πολιτικά και νομοθετικά εμπόδια στο έργο της αστυνομίας

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντί να απολογηθεί και να κάνει αυτοκριτική για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επιχειρεί να “θολώσει τα νερά” με ανοίκειες
επιθέσεις στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ και την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί για ένα μισθολόγιο που θα δίνει αξιοπρεπείς αποδοχές, αλλά και για σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων, δηλαδή, την απόδοση και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Θανάση Νταβούρα να χαιρετίσει την εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού με την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας για τη βράβευση των παιδιών αστυνομικών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ. 
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε «τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των αστυνομικών στην επιτέλεση του καθήκοντος παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες -γηρασμένα οχήματα, προβληματικές ενδοεπικοινωνίες κλπ- αλλά και τα πολιτικά και νομοθετικά εμπόδια». Αναφερόμενος σε «πολιτικά εμπόδια» μνημόνευσε «τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατ’ απαίτηση «συλλογικοτήτων και συνιστωσών, αλλά και το απαγορευτικό εισόδου αστυνομικών στα Εξάρχεια». Όσον αφορά στα «νομοθετικά εμπόδια που δυσχεράνουν το έργο της αστυνομίας» ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε «το νόμο-έκτρωμα Παρασκευόπουλου που εξέθεσε και διεθνώς τη χώρα, όπως με τον εγκληματία που βγήκε με τις ευνοϊκές διατάξεις αυτού του νόμου από τη φυλακή και δολοφόνησε στη Γερμανία φοιτήτρια. Αλλά και με τον νόμο-Γαβρόγλου επιβλήθηκε το άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ η ασφάλεια είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, είναι προϋπόθεση ελευθερίας».

Και αίμα στον συνάνθρωπο...
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τα παιδιά που πέτυχαν την είσοδό τους στα ΑΕΙ και αναφέρθηκε «στην αξία της δημόσιας παιδείας που παρέχει ευκαιρίες -ιδιαίτερα σε παιδιά φτωχών οικογενειών όπως εμείς- για καλύτερη ζωή. Βεβαίως, τα τελευταία χρόνια της κρίσης ζούμε το δράμα της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό προς αναζήτησή εργασίας. Ελπίζω όταν ολοκληρώσετε τις σπουδές σας η κρίση να είναι μια μακρινή ανάμνηση. Καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία».

Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη, τέλος, την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας για τη βράβευση της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λάρισας κ. Μαρίας Χατζητάκη- Γραμουστιάνου, «που υπενθυμίζει μια ακόμη πλευρά της κοινωνικής προσφοράς της αστυνομίας, η οποία κυριολεκτικά δίνει και το αίμα της για τον συνάνθρωπο». 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια