Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τζανέτος Φιλιππάκος από την Πάτρα: Διαχειρίσιμο το μεταναστευτικό στο λιμάνι


Eκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του

  Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτου Φιλιππάκου, έγινε στο κτίριο του Οργανισμού Λιμενος Πατρών χθες το μεσημέρι για τα προβλήματα πυο έχουν προκύψει στο λιμάνι της Πάτρας από την παρουσία εκατοντάδων μεταναστών που θέλουν να διαφύγουν προς την Ευρώπη.
Εξερχόμενος ο κ. Φιλιππάκος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε "διαχειρίσιμο", επισημαίνοντας ωστόσο πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σημερινό. Ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσ ω των λιμανιών της Ιταλίας.
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις "σοβαρές ενέργεις και προσπάθειες" που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και τον ΟΛΠΑ.
Ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε, πως θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικά μέσα.
dete.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια