Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταπολεμήστε φυσικά και χωρίς φάρμακα τις φλεγμονές στο σώμα σας!



Οι φλεγμονές στο σώμα ευθύνονται για την εκδήλωση δεκάδων παθήσεων, όπως οι καρδιοπάθειες, η αρθρίτιδα ή το Αλτσχάιμερ.

Οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι δυσοίωνες. Υπολογίζεται πως τα επόμενα χρόνια ένας στους τρεις θα έχει παρουσιάσει κάποια φλεγμονώδη διαταραχή εξαιτίας των νέων διατροφικών συνηθειών που ακολουθούν οι περισσότεροι.

Μελέτες έχουν αποκαλύψει πως η κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως τα σάκχαρα και ζωικά λίπη, «φουντώνουν» τις φλεγμονές. Έτσι, εκτός από τη φαρμακευτική θεραπεία που θα συστήσει ο θεράπων ιατρός, υπάρχουν και ορισμένες τροφές, οι οποίες καταπολεμούν τη φλεγμονή το σώμα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο στα ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία όπως είναι γνωστό μειώνουν τις φλεγμονές στα κύτταρα και τις αρθρώσεις.


Μαύρη σοκολάτα

Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα, εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων και έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, πνευμονικής εμβολής και καρδιακής προσβολής.

Κουρκουμάς

Δεν χαρίζει μόνο πικάντικη γεύση στα φαγητά, αλλά διαθέτει επίσης αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι έχει ακόμη την ιδιότητα να εμποδίζει το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας που σχετίζεται με παθήσεις των αγγείων και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


Λιπαρά ψάρια

Το σκουμπρί, η σαρδέλα, ο σολομός και τα υπόλοιπα «παχιά» ψάρια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν την καρδιά, τους πνεύμονες, τις αρθρώσεις και τον εγκέφαλο.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα … καταπολεμά τις φλεγμονές και τα οιδήματα χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει.


Ανανάς

Περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και ένζυμα και για το λόγο αυτό θεωρείται το νούμερο ένα αντιφλεγμονώδη φυσικό φάρμακο.


Πηγή: healthreport.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια