Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι μπορεί να μας προκαλέσει η υπερφαγία;


Αφετηρία για την εκδήλωση διαφόρων προβλημάτων υγείας μπορεί εύκολα να αποτελέσει η υπερφαγία.

Εκτός από ένα φούσκωμα ή μία δυσφορία μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα, υψηλή πίεση, αλλά και διάφορες διατροφικές διαταραχές. Παράλληλα η υπερφαγία συνδέεται με τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, την υψηλή χοληστερόλη, την υπέρταση, το άγχος, το άσθμα, το διαβήτη, καθώς και θέματα όπως η αρθρίτιδα και ο πόνος στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic, όσοι επιδίδονται συχνά σε καταστάσεις υπερφαγίας και εδικά όσοι το κάνουν σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβες των οργάνων, αλλά και σε συνθήκες όπως ο διαβήτης, η καρδιακή προσβολή, νεφρικές νόσοι, ακόμα και διάφορες μορφές καρκίνου. Αυξημένο κίνδυνο όμως έχουν και για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Άλλες οργανικές συνέπειες της υπερφαγίας περιλαμβάνουν διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, ευαισθησία στη ζέστη και στο κρύο, πονοκεφάλους, πόνο στην κοιλιακή περιοχή και συνεχείς λιγούρες.


Τι να κάνετε;

Δώστε βάση στις αισθήσεις!

Σύμφωνα με μελέτη, οι γυναίκες που έδιναν βάση στη γεύση, την εμφάνιση και τη μυρωδιά του φαγητού τους, έτρωγαν λιγότερα απογευματινά σνακ (κατά περίπου 130 θερμίδες) από ό, τι εκείνες που έτρωγαν το μεσημεριανό τους γεύμα, διαβάζοντας εφημερίδα ή ακόμη και χωρίς να κάνουν κάτι που να τους αποσπά την προσοχή.

Ναι στο ορεκτικό

Μελέτη  που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι τα γλυκά ενθαρρύνουν το φαγητό, ενώ οι αλμυρές τροφές μπορεί να καταστείλουν την πείνα και να ενισχύσουν το αίσθημα κορεσμού.


Πηγή: healthreport.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια