Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερευνα για ξυλοδαρμούς στον τόπο δολοφονίας του Στεφανάκου

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τις χθεσινές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, τεχνικών, φωτοειδησεογράφων, αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι
βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών. 

Η ΕΣΗΕΑ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο, επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους συναδέλφους, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές. 

Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα, δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό, ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη χθεσινή στάση της αστυνομίας και τονίζει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες. Θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όπως τους καλεί το καθήκον τους, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


tanea.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια