Αυτοί είναι οι τέσσερις πιο διαδεδομένοι μύθοι για το γάμο!Οι σχέσεις είναι σίγουρα δύσκολες είτε είστε απλά δεσμευμένοι είτε είστε παντρεμένοι.

Πολλοί βέβαια είναι εκείνοι που δεν είναι υπέρμαχης αυτής της δέσμευσης, αν και ένας γάμος μπορεί να είναι ευτυχισμένος και αρμονικός.

Εδώ και πολλά πολλά χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι γύρω από το γάμο που δεν ισχύουν... Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς...

Μύθος 1: Οι άνδρες είναι πιο άπιστοι από τις γυναίκες

Μελέτη που έγινε τη δεκαετία του '90 στην Αμερική έδειξε ότι το 20-25% των ανδρών έχει απατήσει τη σύζυγό του, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αυτό αγγίζει το 10-15%. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Indiana, όμως, καταλήγει πως στις μέρες τα νούμερα αυτά έχουν εξισωθεί για τα δύο φύλα.

Μύθος 2: Ο γάμος σκοτώνει το σεξ

Έρευνα που έκανε το 2012 η ιστοσελίδα εύρεσης συντρόφου Match.com έδειξε ότι το 41% των παντρεμένων ζευγαριών κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μύθος 3: Οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο

Ο ρυθμός των διαζυγίων είναι περίπου ο μισός από το ρυθμό των γάμων, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι στατιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως η βασική διαφορά είναι ότι τα ζευγάρια που χωρίζουν κάθε χρόνο δεν είναι τα ίδια με αυτά που παντρεύονται κάθε χρόνο.

Μύθος 4: Το διαζύγιο είναι η χειρότερη λύση για τα παιδιά

Μελέτη του 2010 βρήκε ότι τα παιδιά των γονιών που τσακώνονται συχνά, αλλά παραμένουν παντρεμένοι, έχουν την τάση να έρχονται συχνά σε συγκρούσεις στην ενήλικη ζωή τους, συγκριτικά με παιδιά των οποίων οι γονείς μετά τους τσακωμούς χωρίζουν.


Πηγή: baby.gr
_