Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Κομάντο της ΕΛ.ΑΣ και ΕΜΑΚ έσωσαν έξι κουτάβια (φωτογραφίες)

Μία πράξη κτηνωδίας «εξουδετερώθηκε» με μία πράξη μεγαλοψυχίας! Ο λόγος για την κινηματογραφική διάσωση των κουταβιών που κάποιος ασυνείδητος κτηνοτρόφος πέταξε σε βάραθρο σπηλαίου στο φυσικό πάρκο της Κέρης, βάθους περίπου 15 μέτρων. Τα έξι από τα επτά κουτάβια (το ένα βρέθηκε νεκρό) ήταν καταδικασμένα σε βασανιστικό και αργό θάνατο, αν δεν βρίσκονταν εκεί τυχαία άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομάντο του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης βρίσκονταν στην περιοχή στο πλαίσιο άσκησης που έκαναν. Ενώ διέσχιζαν την περιοχή με τα πόδια, κοντοστάθηκαν καθώς άκουσαν κλάμα κουταβιών. Εξερεύνησαν λίγο τον χώρο και γρήγορα ανακάλυψαν ότι στο βάθος του σπηλαίου ήταν πεταμένα επτά κουτάβια, τα έξι ζωντανά.

Προς τιμήν τους και αποδεικνύοντας ότι είναι άνθρωποι με ιδιαίτερη ευαισθησία παρέμειναν στο σημείο αναζητώντας λύση για τη διάσωσή τους. Επειδή οι ίδιοι δεν ήταν εφοδιασμένοι με ειδικά σχοινιά για την κατάβαση, αποφάσισαν να ενημερώσουν κάποιους από την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίοι άμεσα ανταποκρίθηκαν.
ασυνείδητος πέταξε τα κουτάβια σε βάραθρο βάθους 15 μέτρων
Ο ασυνείδητος πέταξε τα κουτάβια σε βάραθρο βάθους 15 μέτρων
Πυροσβέστης του κλιμακίου δεμένος με σχοινί κατέβηκε σε βάθος περίπου 15 μέτρων για τη διάσωση των κουταβιών, τα οποία πραγματικά στάθηκαν τυχερά μέσα στην ατυχία τους. Η αποστολή είχε εκτελεστεί με απόλυτη επιτυχία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Ζωόφιλη Δράση, ενώ έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε τα κουτάβια να μεταφερθούν σε κτηνιατρείο του Δήμου Μαλεβιζίου. Η δικηγόρος Καλλιόπη Μαραβελάκη, από τα πιο δραστήρια μέλη της Ζωόφιλης Δράσης, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Ήταν πραγματικά εκπληκτικοί. Εμείς να πούμε πολλά μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και να τους ευχαριστήσουμε  για μία ακόμα φορά για την άψογη συνεργασία που έχουμε μαζί τους καθώς και με τον Δήμο Μαλεβυζίου που άμεσα παρέχει διά της κτηνιάτρου του κ. Σαβοϊδάκη ιατρική βοήθεια στα σκυλάκια» ανέφερε.

Όσο για τα κουτάβια, αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αναιμίας καθώς φαίνεται ότι είχαν μείνει αρκετές ημέρες χωρίς νερό και τροφή ενώ το ένα έχει σπάσει το πόδι του από το πέταγμα στους βράχους. Ήδη φιλοξενούνται μέχρι να δοθούν για υιοθεσία.

πηγή: patris.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια